Share

Unul dintre cele mai vechi parcuri publice din țară, Grădina Copou, va beneficia de un proiect ce prevede lucrări de restaurare și reabilitare. Caracterul cultural al Grădinii este reprezentat de moștenirea literară pe care o oferă municipiului Iași. Doi din cei patru Mari Clasici ai secolului XIX și-au desfășurat activitatea literară în această zonă. Teiul lui Eminescu poate fi considerat un simbol al importanței literaturii din perioada clasicismului.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

În cadrul ședinței de Consiliu Local din data de 30 iunie a fost aprobat un nou proiect de care vor beneficia locuitorii municipiului Iași

Obiectivul principal al proiectului este conceperea unei direcții coerente de tratare stilistică și funcțională în context istoric, urban și social pentru restaurarea și modernizarea grădinii.

Conservarea Teiului lui Eminescu, reabilitarea aleilor, reconstrucția foișorului de fanfara pe o suprafață mai mare, reorganizarea compoziției obiectelor de artă reprezintă doar o parte din prioritățile autorităților.

În cadrul ședinței de Consiliu Local, domnul consilier Andrei Postolache a propus editarea unui amendament din planul proiectului. Acesta a declarat: ”Propun următoarea modificare și adăugire: vor trebui reinventariați toți arborii pentru a-i depista pe cei care pot deveni pericol public, doar dacă nu se găsește altă soluție pentru îndepărtarea pericolului vom recurge la extragere. Pentru fiecare arbore extras se vor planta minim alți patru arbori noi”

Propunerea consilierului Andrei Postolache a trecut în unanimitate

Proiectul de reabilitare al Grădinii Copou este unul necesar și oportun pentru societatea ieșeană.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Share

1 COMENTARIU

  1. În primul rând, fotografia este făcută în Grădina Botanică. În al doilea, se vor tăia arborii bătrâni, care dau umbră. Va fi un nou Bulevard Ştefan cel Mare, zonă arsă de soare., cum este, de altfel, şi platoul din faţa Palatului Culturii. Arborii tineri vor avea nevoie de mult timp să ajungă la maturitate. Ar trebui instituit un referendum, pentru aflarea părerii ieşenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ