Share

În contextul necesității dezvoltării activităților recreative și culturale din municipiul Iași, Consiliul Local a aprobat în ședința din 30 iunie un nou proiect de reabilitare, modernizare și extindere a Cinematografului Trianon.

Clădirea reprezintă un simbol cultural pentru societatea ieșeană

Construită la un deceniu după Primul Război Mondial, în perioada interbelică, clădirea a avut un important rol în patrimoniul local. Aceasta a fost construită în 1929 iar între anii 1963-1964 a fost consolidată.

Citeste si   TRAFICUL din municipiul IAȘI este tot mai AGLOMERAT și sufocat! Proiect PMI: ”Crearea unui TRIUNGHI curbiliniu Ciurea-HOLBOCA-Lețcani”

Având în vedere starea avansată de degradare în care se află obiectivul, se propune reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii existente pentru a respecta standardele și cerințele europene. De asemenea, în conformitate cu legislația în vigoare, se va realiza o rezervă de apă în clădire.

Cinematograful va fi dotat cu echipamente audio-video

Alte beneficii de care va dispune cinematograful sunt: asigurarea respectării normativelor de securitate în caz de incendiu; propunerea unui nou sistem de acoperire; asigurarea acusticii necesare sălii de cinema; înlocuirea tuturor finisajelor interioare și exterioare precum și asigurarea accesibilității persoanelor cu dizabilități.

Citeste si   Primăria CIUREA va amenaja un TEREN de sport multifuncțional în satul Lunca CETĂȚUII

Principalul obiectiv al proiectului se axează pe consolidarea infrastructurii municipiului Iași, îmbunătățirea serviciilor culturale oferite locuitorilor reprezentând de asemenea o prioritate.

Mă bucur că s-a luat decizia și avem posibilitatea de a vota acest lucru. Vechea arhitectură a acestui edificiu va fi redată din nou ieșenilor. Mi-aș dori ca multe alte clădiri să revină la stadiul inițial din perioada interbelică”, a declarat consilierul Vlad Nedelcu.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ