Share

Ieri (20.05. – n.r.) a fost eliberat certificatul de urbanism pentru Spitalul Regional de Urgență IAȘI, necesar începerii lucrărilor de construcţie

Ca urmare a solicitării făcute de Ministerul Sănătății, instituție care gestionează proiectul de construcție a Spitalului Regional de Urgență IAȘI, a fost eliberat certificatul de urbanism, la aproape două luni după ce Comisia Europeană a aprobat finanțarea acestui demers.

Sunt extraordinar de bucuros că acest proiect vital pentru Iași, pentru regiunea Moldovei și pentru întreaga țară continuă cu pași repezi, mai ales în situația deosebită cu care ne confruntăm și în care apreciem cu atât mai mult investițiile în domeniul medical. Mulțumesc din nou tuturor specialiștilor, consultanților, funcționarilor și autorităților românești și europene care au lucrat la acest proiect care va salva vieți.

În mod deosebit vreau să mulțumesc reprezentanților Ministerului Sănătății pentru implicare și pentru celeritatea demersurilor și îi asigur că Primăria Municipiului Iași și eu, personal, vom rămâne aceiași parteneri dedicați în realizarea acestui proiect”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Primăria Municipiului Iași a început demersurile pentru acest proiect la sfârșitul anului 2016. Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 373 / 25 noiembrie 2016, modificată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 170 / 5 mai 2017, a fost aprobată transmiterea unui teren cu suprafața de 120.000 de metri pătrați, situat în zona Moara de Vânt, din domeniul public al Municipiului Iași și administrarea Consiliului Local Iași, în domeniul public al Statului și administrarea Ministerului Sănătății.

Citeste si   RESTRICȚII și DEVIERI de circulație rutieră în zona TUDOR VLADIMIRESCU

Municipalitatea ieșeană a realizat studiile de urbanism, de arpentaj cadastral (ridicarea topografică) și geotehnic și a obținut următoarele avize: de mediu, de oportunitate, al Comisiei de urbanism, al Comisiei de circulație, al Comisiei de versanți, ANIF, GIS Cadastru, Poliției Rutiere, SRI, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Agriculturii, Autorității Aeronautice Civile Române și Administrației Naționale „Apele Române”.

Citeste si   4.207 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS-CoV-2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Totodată, au fost obținute avizele pentru alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, gaze naturale, telefonie, salubritate, securitate la incendiu, protecție civilă și sănătatea populației și, în cele din urmă, avizul unic din partea Consiliului Judeţean.

În cadrul unei ședințe extraordinare organizate pe 21 martie 2018, Consiliul Local Iași a adoptat în unanimitate Planul Urbanistic Zonal pentru Spitalul Regional de Urgență

Până acum, proiectul Spitalului Regional de Urgență de la Iași a rămas cel mai avansat dintre cele trei incluse în programul național, care mai include investiții similare la Cluj- Napoca și Craiova.

Citeste si   Mall-urile au lansat OFERTELE PROMOȚIONALE de Sărbători: Spaţiile comerciale sunt SIGURE din punct de vedere al MĂSURILOR de prevenție COVID-19

Conform studiului de fezabilitate, Spitalul Regional de Urgență de la Iași va avea 850 de paturi, dintre care 776 pentru îngrijire medicală acută şi 74 pentru îngrijirea critică. De asemenea, unitatea medicală va deţine toate specialităţile unui spital de urgenţă, urmând a fi dotată cu tehnologie de ultimă generaţie.

Valoarea proiectului este estimată la circa 470 de milioane de euro, din care 361 milioane construcția, iar 99 milioane dotările medicale.

Durata de realizare a investiţiei, conform studiului de fezabilitate, este de 84 de luni, durata efectivă de construcţie fiind de 48 de luni.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ