Share

Investițiile în infrastructură, prioritate a administrației locale

Investițiile în infrastructură reprezintă una dintre prioritățile administrației locale din comuna Lespezi. Conducerea primăriei are în vedere reabilitarea și modernizarea drumurilor de interes local din satele Lespezi, Dumbrava, Heci, Bursuc Deal și Buda.

În prezent proiectul a fost depus la Compania Națională de Investiții și se așteptă declararea acestuia ca fiind eligibil.

Primarul comunei Lespezi, Ioan LAZĂR a declarat că studiile de fezabilitate și documentația tehnică a fost achitată din bugetul local și se așteaptă aprobarea de la Compania Națională de Investiții.

Ioan LAZĂR: ”Este un proiect în toată regula care poate fi scos oricând la licitație dacă guvernul ne invită să semnăm contractul de finanțare”

“Noi am avut un proiect depus la FDI, care se derula la Ministerul Dezvoltării. Proiectul a fost declarat eligibil, dar FDI-ul s-a închis, așa că toată documentația am depus-o la Compania Națională de Investiții.

 Pe lângă solicitarea scrisă, care există pe internet, am depus ca și documente alăturate studii de fezabilitate și autorizațiile de construire. Documentele sunt depuse într-un stadiu mult mai avansat decât pare, nu e doar o simplă solicitare, cum depun alții.

Dacă ni se dă ok-ul și semnăm contractul de finanțare, noi putem face licitația pe execuție oricând, fiindcă avem și documentele tehnice (studii geo, expertiză, ridicări topo, devizul financiar pe kilometru, pe tronsoane) depuse.

Noi suntem într-o stare foarte avansată cu proiectul, am plătit deja studiile de fezabilitate, documentația tehnică, am cheltuit niște bani de la bugetul local și este păcat să stăm cu niște bibliorafturi pline cu hărții în sediul Primăriei.

Căutăm orice oportunitate  la nivel de guvern. Probabil că în perioada următoare se va face o listă de sinteză, se va da un ordin de ministru și se va vedea care proiecte sunt eligibile. Proiectele noastre au mai fost verificate o dată de către ministerul Dezvoltării, anul trecut, când le-am depus la FDI.

Proiectul a fost declarat eligibil dar fără finanțare. Eu mă bucur pentru ce avem depus.  Este un proiect în toată regula care poate fi scos oricând la licitație dacă guvernul ne invită să semnăm contractul de finanțare“, a declarat primarul comunei Lespezi, Ioan  LAZĂR.

Îmbunătățirea nivelului infrastructurii reprezintă primul pas în cadrul procesului de dezvoltare locală, prin faptul că accesul la utilităţi, bunuri şi servicii pentru a creşte atractivitatea economică a zonei, atât în ceea ce privește atragerea de investitori, cât și atragerea și menținerea tinerilor în zonele rurale este imperios necesară.

Citeste si   Intervenție UROLOGICĂ complexă, în regim de URGENȚĂ, pentru salvarea unei PACIENTE oncologice, diagnosticată cu COVID-19

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ