Share

Legătura Comunei Ungheni cu Municipiul Iași este asigurată pe traseul rutier DJ 289 A (drum aproape impracticabil, din cauza stării foarte proaste), distanţa faţă de acesta fiind de aproape 16 Km.

Problema cea mai acută o prezintă starea foarte proastă a drumului DJ 249A-Iași –Ungheni în lungime de 15,9 km.

Documentația privind modernizarea acestuia a fost depusă pentru finanțare în data de 21.05.2018 și a trecut de 3 faze de evaluare, ultima fază fiind semnarea contractului de finanțare (realizată la data de 16 iunie), urmând scoaterea la licitație pentru execuția acestei investiții. Acest drum a fost depus de către Direcția de Dezvoltare a Drumurilor Județene în luna mai 2018 la Biroul Regional de Cooperare Transfrontaliere pentru modernizare integrală.

“În data de 16 iunie, Consiliul Județean a semnat contractul de lucrări privind Modernizarea DJ249A Mânzătești – Ungheni, pe o lungime de 6,4 km. Urmează o perioadă de evaluare a proiectului tehnic și de obținere a avizelor de către cei de la BRCT (Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Romania – Republica Moldova) Iași, care se va finaliza undeva la sfârșitul lunii septembrie, inclusiv cu obținerea autorizației de construire.

Din păcate, proiectul nu va putea primi ordin de începere a lucrărilor mai devreme de luna octombrie, dar sperăm să demareze cât mai repede“, a declarat primarul Comunei Ungheni, Iulian Marcu.

BRCT Iași este un organism neguvernamental care activează în domeniul dezvoltării regionale și al cooperării transfrontaliere, contribuind la promovarea cooperării între regiunile, comunitățile și autoritățile situate de o parte și de alta a frontierei România – Republica Moldova.

Citeste si   Primarul comunei MIROSLAVA, Dan NIȚĂ a depus JURĂMÂNTUL pentru mandatul 2020-2024

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ