Share

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), împreună cu Universitatea de Vest din Timişoara, „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu şi „Eftimie Murgu” din Reşiţa, implementează în anul universitar viitor un set de cursuri transversale pentru studenţi, cu scopul de a-i ajuta în tranziţia mai uşoară spre piaţa muncii şi recuperarea după pandemia de coronavirus.

Disciplinele propuse sunt facultative, gratuite şi oferă tinerilor competenţe transversale, ce prezintă relevanţă pentru activităţile şi ocupaţiile vizate de studenţi şi care vin să completeze competenţele cuprinse în planurile de învăţământ din universităţile menţionate, necesare într-un anumit context sau pentru stăpânirea unei situaţii/probleme şi care pot fi transferate în alt context.

Citeste si   GCS: 391 cazuri noi de infectare cu coronavirus; în total - 28.973 de îmbolnăviri

Proiect european „Împreună universităţi şi angajatori”

Începând cu anul universitar 2020 – 2021, studenţii de la cursurile de licenţă şi masterat din cadrul USV vor avea posibilitatea să îşi formeze competenţe transversale, participând în cadrul proiectului european „Împreună universităţi şi angajatori”.

Este vorba despre un sistem integrat de programe educaţionale inovative (POCU 121030) la cursurile Munca în echipă, Tehnologii multimedia, Gândire critică şi Gestionarea eşecului în primul semestru şi Comunicare eficientă şi Stimularea creativităţii în semestrul II.

Citeste si   GCS: 391 cazuri noi de infectare cu coronavirus; în total - 28.973 de îmbolnăviri

Totodată, studenţii vor putea beneficia în cadrul proiectului şi de activităţi precum Stagii naţionale de bune practici, Sesiune de consiliere pentru carieră, Sesiuni de consiliere pentru dezvoltarea tehnicilor de învăţare, Workshop-ul angajatorului sau Cursuri magistrale ale personalităţilor.

Înscrierile se pot face în perioada 1 – 30 iunie 2020

Coordonatorul proiectului, prof univ dr ing L. Dan Milici, a declarat că aceste cursuri sunt concepute de specialişti la nivel naţional şi internaţional şi vor fi implementate de cadre didactice din USV şi speră ca 250 de studenţipromoveze în anul universitar 2020 – 2021 cel puţin unul din cursurile propuse.

Citeste si   Bacalaureat - duminică vor fi afişate rezultatele finale, după contestaţii

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ