Share

Pentru sesiunile de admitere iulie și septembrie 2020, ca urmare a instituirii unor măsuri excepţionale la nivel local şi naţional, ȋnscrierea candidaților se face online, cu confirmarea ulterioară a locului prin depunerea/transmiterea actelor ȋn original. Înscrierea candidaţilor se face prin depunerea dosarului la facultatea la care candidatul face prima opţiune, în locurile amenajate special în acest scop.

Este foarte important de precizat și faptul că, la toate universitățile ieșene, se pot înscrie absolvenții cu diplomă de bacalaureat obținută în România sau cu diplomă echivalentă, indiferent de anul absolvirii liceului.

 Pot participa cetățeni români și români de pretutindeni, rromi, cetățeni ai statelor membre UE, SEE și ai Confederației Elvețiene, cu diplome obținute în statele menționate, recunoscute de instituțiile de învățământ superior.

Citeste si   Vaccinarea ANTI-COVID19 – un pas spre NORMALITATE! Viorel SCPRICARIU: ”UMF Iași s-a implicat, în lupta ÎMPOTRIVA virusului SARS-CoV-2

Taxele de înscriere sunt nereturnabile și nu pot fi transferate

La Universitatea “Al. I. Cuza”, încă din data de 7 aprilie, au fost puse la dispoziția elevilor de clasa a XII-a actele necesare pentru admiterea la studiile de licență sau masterat.  Aceștia au posibilitatea de a opta pentru completarea online a fișei de preînscriere și a dosarului de concurs. Acest lucru poate fi realizat prin accesarea platformei www.înscriere.uaic.ro

 

Admiterea la studii superioare în Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa”, pentru toate ciclurile universitare se realizează numai prin concurs de admitere, în limita locurilor aprobate, în concordanță cu măsurile luate de autorități la nivel național, pentru a preveni răspândirea infecției cu virusul SARS-CoV-2. Concursul de admitere se va realiza prin susținerea unei probe scrise (test grilă). Înscrierea se realizează exclusiv online, prin completarea unui formular, accesând platforma www.umfiasi.ro.

Citeste si   IAȘUL va avea un nou Institut REGIONAL de Boli Cardiovasculare la MIROSLAVA! Dan NIȚĂ: ”Acest OBIECTIV va genera INTERES”

Având în vedere situația epidemiologică generată de noul Coronavirus, caietele cu întrebări nu vor cuprinde teste din materia de liceu aferentă programei școlare pentru clasa a XII-a, semestrul al II-lea, anul școlar 2019-2020. De asemenea, fiecare candidat va prezenta la intrarea în sala de concurs declarația pe proprie răspundere privind starea de sănătate. Taxa de înscriere este de 350, respectiv 250 de lei, în funcție de specializare.

Admiterea candidaţilor la Universitatea de științe agricole și medicină veterinară “ Ion Ionescu de la Brad” se face prin concurs, pe baza notelor de la Bacalaureat, după cum urmează: nota de la proba scrisă de Limba şi literatură română (50%) și  nota de la o altă probă scrisă, la alegere (50%).

Citeste si   VIDEO l Fără PARADĂ militară și fără PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ la IAȘI

Fiecare candidat va completa o cerere de înscriere ( pe care o găsesc pe www.admitere.uaiasi.ro )în care se vor menţiona, sub semnătură proprie, toate datele solicitate în formular. Pentru admiterea în anul universitar 2020-2021 nu se percepe taxă de înscriere.

La Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” înscrierea se va organiza exclusiv online iar anul acesta la Facultatea de Automatică și Calculatoare admiterea se va realiza tot în baza concursului de dosare, fără probă scrisă, în timp ce la Facultatea de Arhitectură „G. M.  Cantacuzino” va exista ca probă de concurs: portofoliu de lucrări personale.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ