Share

Aparatul pentru depistarea coronavirusului donat de Bogdan Tanasa a ajuns la Spitalul de Boli Infectioase din Iași

Fondatorul Asociației Casa Share împreună cu mai mulți sponsori au achiziționat un dispozitiv medical care efectuează teste de laborator pentru depistarea COVID-19, pe care l-au donat Spitalului de Boli Infecțioase “Sf Parascheva” din Iași în cursul zilei de ieri ( 23.03 – n.r.).

Aparatul de testare poate efectua până la 450 teste pe zi.

Bogdan Tanasa: ”Încerc să ajut cât de mult pot”

“Vești pozitive. Am zis că fac și am făcut! Vorbele mele sunt faptele. Aparatul de testare, care o să facă 450 teste pe zi, a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase. Fără ajutorul vostru, al tuturor, acest lucru nu ar fi fost posibil! Așa că primul lucru pe care-l fac, este să vă MULȚUMESC VOUĂ tuturor!

Citeste si   Argumentele de LEGALITATE acuza deciziile CONDUCERII Institutului SOCOLA (partea I)

Acum, vreau să le spun mulțumesc și celor de la DHL, care chiar prin Directorul General, au adus aparatul la Iași. Celor de la Vamă le mulțumesc și lor că au fost operaționali și ne-au ajutat. Vă mulțumesc că ați avut încredere în mine, DAR sunteți conștienți că implicându-vă, ne protejăm inclusiv pe noi și famiile voastre cu acest aparat de testare.

ACUM și nu mâine trebuie să-i suținem pe Doctori, Asistente, Ambulanțieri și toți cei din linia întâi!Să ne țină Dumnezeu sănătoși pe toți și NU uitați: evitați contactul cu alte persoane, stați acasă!”, a declarat fondatorul Asociaţiei Casa Share, Bogdan TANASA.

Citeste si   Depoul CTP din DACIA va fi MODERNIZAT! Primăria IAȘI a semnat contractul pentru REALIZAREA studiului de FEZABILITATE

Carmen DOROBĂȚ: ”În lipsa acestui aparat, noi facem 50 testări pe zi”

„Este foarte important acest aparat! Vorbim de sute de teste care ajung la Iaşi în fiecare zi, şi care pe un alt aparat înseamnă să le pună în aşteptare pentru o perioadă de multe zile. De aceea spun că este fantastic ceea ce am primit azi. 

Vin sute de probe zilnic, 150-200 de probe. Vă dați seama că avem şi priorități, de exemplu, toate cadrele medicale reprezintă o prioritate. Un cadru medical pozitiv trebuie să remodeleze în urma lui activitatea în zona medicală respectivă. Şi atunci trebuie să facem o astfel de prioritate epidemiologică din acest punct de vedere.

Este vorba de a înlocui un aparat care folosește mâna în a extrage o anumite porțiune din acele analize care ne sunt noua trimise. Și a înlocui această procedură automat. Vă dați seama și de calitate și de timp cu acest mecanism.

Există pacienți în spital și la secția de Terapie Intensivă, însă mai avem locuri. Nu se impune să trimitem pacienții în altă parte”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Citeste si   9.005 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ