Share

Proiectul de reabilitare a Băii Turcești, monument istoric pe care municipalitatea ieșeană intenționează să îl transforme într-un Centru Internaţional de Artă Contemporană, va fi modificat.

Singura modificare care trebuie făcută este generată de schimbările legislative fiscale survenite de la precedenta Hotărâre de Consiliu Local în acest sens și care se aplică și în cazul proiectului pentru care Primăria Municipiului Iași a solicitat deja finanțare europeană.

Citeste si   SECETA PEDOLOGICĂ face RAVAGII! Fermierii ieșeni așteaptă ajutoarele de la stat

Reabilitarea, consolidarea şi refuncţionalizarea clădirii fostei Băi Comunale (Baia Turcească)

„Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”.

Proiectul a fost evaluat de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională, a fost declarat conform administrativ şi eligibil, a primit 75,00 de puncte la evaluarea tehnică şi financiară şi a fost introdus săptămâna trecută în etapa precontractuală a finanţării.

Valoarea totală a proiectului este de 21,86 milioane lei, din care 18,39 milioane lei sunt cheltuieli eligibile. Durata de implementare a proiectului este estimată la 48 de luni, din care 36 de luni durata de execuţie a lucrărilor.

Citeste si   VIDEO l Oamenii din Podu ILOAIEI sunt exasperați de starea DRUMURILOR județene administrate de CJ IAȘI

Potrivit proiectului, Baia Turcească va fi recompartimentată astfel încât să găzduiască manifestări de tipul „performance”, cât şi artă vizuală și artă de obiect.

Vor exista şi dotări anexe, foaier, garderobă, cabine actori, circulaţii, inclusiv lift pentru persoane cu dizabilităţi. La demisol va fi organizată o zonă de socializare între artişti şi public. Alte spaţii ale monumentului istoric vor fi utilizate pentru proiecţii video, cinema şi teatru experimental.

Citeste si   Care este scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, valabil pentru începutul de an școlar

Etajul va cuprinde ateliere deschise în care publicul va putea lua parte la evenimentele ce se organizează, o sală de tip workshop de dans/teatru şi o zonă de mediatecă în care vor putea fi vizionate evenimente artistice contemporane înregistrate.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ