Share

Primăria Iași informează că bazinele de înot rămân inchise!

Probabil una dintre cele mai așteptate vești de către ieșeni este deschiderea ștrandurilor și a piscinelor.

,,Din păcate, după 15 mai nu vor fi deschise nici piscinele de la Ciric și nici ștrandul municipal. Așteptăm deciziile Guvernului cu privire la starea de alertă și apoi vom anunța măsurile adoptate la nivelul municipiului Iași în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență. O comunicare oficială pe aceste teme și deciziile analizate le vom face până la sfârșitul acestei săptămâni” a transmis Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Proprietarii piscinelor publice din Iași sunt nesiguri în ceea ce privește data deschiderii

,,Din câte s-a anunțat nu se redeschid după 15 mai, nici nu știu dacă va fi posibil după 1 iunie. Bănuiesc că toată lumea așteaptă rezultatele după cele două săptămâni de relaxare”, a declarat Cristi Condrea, administrator piscina EOS Iași.

Citeste si   Prefectura IAȘI a distribuit materialele SANITARE pentru desfășurarea alegerilor PARLAMENTARE din 6 decembrie

,,Odată ce facem investiții acum cred că vrem și noi să ne amortizăm o parte din bani. Ne așteptăm măcar din iunie să deschidem, de ziua copilului”, a declarat Constantin Sturza, administrator piscine  La PLAYA POOL Iași.

Situația actuală atrage după sine noi obligații privind normele igienico-sanitare ce trebuie respectate în acest sector

Ieșenii care vor să se răcorească la piscinele din oraș vara aceasta vor trebui să se conformeze unor măsuri de siguranță.

”Se vor impune câteva restricții, dar la noi dacă dezinfectarea și tratarea apei se face pe bază de clor iar acesta este inclus în biocide, teoretic omul când iese din piscină iese dezinfectat ca să spun așa. Nu știm ce norme se vor impune dar o să le respectăm”, a declarat Cristi Condrea, administrator piscina EOS Iași.

,,Nu avem nimic stabilit în momentul acesta, o să facem în așa fel încât să ne adaptăm cerințelor. Noi avem o capacitate de 100 de locuri și luăm în calcul măcar o parte din ele să fie ocupate, 50 din 100, poate și mai mult. Avem o suprafață suficientă încât să păstrăm distanța de 3,4 m. În mod sigur se va intra pe bază de programare și o să restricționăm accesul pe ore. Va exista o pauză pentru igienizare în jurul orelor 12:00, 14:00. Nu știm nimic concret, totul este la nivel de discuții și analize. Estimăm că vom putea deschide între 1 -15 iunie”, a declarat  Constantin Sturza, administrator piscina La  PLAYA  POOL Iași.

,,Deocamdată așteptăm să vedem ce vor spune autoritățile, nu avem cum să anticipăm, mai avem timp suficient până la sfârșitul lunii” au declarat reprezentanții piscinei Sunrise Pool Iași.

Situația creată de infecția cu COVID -19 a afectat profiturile ștrandurilor și piscinelor

Patronii speră să își amortizeze măcar o parte din cheltuieli.

Citeste si   Maricel POPA, președintele PSD Iași: 1 milion de FAMILII vor beneficia de racordare GRATUITĂ la rețeaua de GAZE!

„Cred că o să avem doar mese în jurul piscinei și o să fie terasă, piscina doar de decor. Legat de profit, nu cred că va exista așa ceva, îl trecem pe zero”, a mai declarat  Cristi Condrea, administrator piscine EOS Iași.

”Profit nu știu dacă va fi sau nu, sperăm, încercăm din toate puterile dar vedeți și dumneavoastră cum stau lucrurile”, au declarat reprezentanții piscinei Sunrise Pool Iași.

”Am profitat de pauza asta și am renovat piscina dar ne putem lua gândul de la un profit. Sperăm doar să luăm ceva bani din ce am investit până acum.” a mai declarat Constantin Sturza, administrator piscina La PLAYA POOL Iași.

Deschiderea piscinelor și a ștrandurilor se numără printre ultimele locații în agenda autorităților. Motivul este limitarea răspândirii de coronavirus și implementarea unor măsuri de siguranță pentru clienți și angajați. În municipiul Iași sunt peste zece piscine în aer liber, dar și acoperite.

Citeste si   ZI de SĂRBĂTOARE națională! Peste 700.000 de ROMÂNI poartă numele Sfântului ANDREI

Share

LĂSAȚI UN MESAJ