Share

Fondurile pentru anul acesta s-au terminat, iar cei care și-au depus deja dosarele mai au de așteptat până la primăvară.

Este foarte probabil, însă, ca programul Prima Casă să dispară în curând. Guvernul a început să aloce din ce în ce mai puţini bani şi nici nu se mai fac suplimentari de fonduri acum, în toamnă, cum se întâmpla în anii anteriori.

Citeste si   Un nou focar de COVID în județul Timiș, la Spitalul de Psihiatrie Jebel

Plafonul Fondului Naţional de Garantare pentru Programul Prima Casă a început deja să scadă, de la 2.9 miliarde de lei, cât era anul trecut, la 2,5 miliarde, anul acesta.

Din 2018, până în 2020 ar urmă să fie 2 miliarde de lei pe an, până în 2021, când va fi 1,5 miliarde lei. După acest an, programul ar urma să dispară.

Citeste si   Protest în ger, în fața primăriei din Galați. Ce îi nemulțumește pe oameni

“La momentul lansării, statul a spijinit cererea, accesul unei anumite categorii. Rolul statului nu-şi mai are reflectarea directă în derularea acestui program pe termen lung”, a declarat Simona Tărtăcuță, director de comunicare FNGCIMM, potrivit ProTv.

Programul şi-a atins scopul, de a ajuta sectorul, spun economiştii, iar băncile au venit cu credite ipotecare care au condiţii similare, dar cu un avans mai mare.

Citeste si   O petrecere la care participau 50 de persoane a fost întreruptă de poliţişti, în Olt. Organizatorul evenimentului a fost amendat cu 3.000 de lei

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ