Share

Conform noilor măsuri pentru diminuarea riscului epidemiologic la nivelul județului Suceava, cu precădere în cazul unităților administrativ teritoriale unde incidența cumulată la mia de locuitori depășește valoarea de 1,5, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, s-au suspendat.

Reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Suceava” au contactat proprietarii unor restaurante din județul Suceava pentru un punct de vedere cu privire la suspendarea activităților din domeniile Horeca.

Proprietarii restaurantelor au declarat că sunt foarte stresați și totodată într-un disconfort total deși respectă toate măsurile de prevenire deoarece se pot aștepta la orice.

„Suntem într-o stare de stres și un disconfort total și nu este plăcut absolut deloc”

Nu am o părere bună absolut deloc pentru că de acum terasa nu mai merge și o să ne sistăm activitatea. La interior avem foarte puține mese.

Avem terasă dar având în vedere că vremea și temperatura nu ne mai permite să stăm la exterior…. Eu nu am nimic cu aceste măsuri de prevenire a noului coronavirus, dar aș vrea să ne lase mai multă libertate în activitate, a declarat Elena Țigănescu proprietar restaurant Păstrăvăria Poiana, pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.

Liliana Hurjui, proprietara restaurantului Sakura din Suceava a declarat că oamenii au nevoie în continuare de socializare și de un moment frumos atâta timp cât ei nu au acces la spectacole, la manifestări culturale, totul este suspendat și cu semnul întrebării, atunci profită de singurele certitudini pe care încă le au și asta chiar dacă vremea nu este foarte prietenoasă, sunt câțiva care aleg să se întâlnească.

”Acum în interior este închis, în schimb am lăsat terasa funcționabilă.

Este un comportament imprevizibil al clienților, oamenii vin nu ca altă dată, dar vin. Ei au în continuare nevoie de socializare și de un moment frumos atâta timp cât ei nu au acces la spectacole, la manifestări culturale, totul este suspendat și cu semnul întrebării, atunci profită de singurele certitudini pe care încă le au și asta chiar dacă vremea nu este foarte prietenoasă, sunt câțiva care aleg să se întâlnească și cred că nu este doar cazul meu.

Singura părere despre aceste măsuri este că trebuie doar acceptată și atât. Punctul de vedere al fiecăruia este diferit, certitudinea este că trebuie acceptate și respectate. Acesta este singurul punct de vedere” , a declarat Liliana Hurjui proprietar restaurant Sakura, pentru ziarul Bună Dimineața Suceava.

Contactat de reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Suceava”, Ioan Cosovan proprietarul restaurantului Antique din Rădăuți a declarat că la ei încă este activitate deoarece incidența cumulată nu depășește 1,5 la mia de locuitori. Însă, se pot aștepta la orice și speră se să se termine această situație de stres cu pandemia de Coronavirus.

Citeste si   PSD Suceava ar putea obține o ÎNFRÂNGERE de proporții! Senatorul Ion STAN se ține strâns de FUNCȚII

Acesta a mai declarat că au fost 6 luni dificile pentru ei deoarece foarte greu au reușit să păstreze personalul, iar o parte din ei au plecat, fie în străinătate sau în alt domeniu de activitate.

„Toată lumea este stresată și se creează o stare între furnizori, între personal care este foarte greu să îl menții și să îl păstrezi”

În Rădăuți încă avem activitate, adică nu am fost întrerupți momentan pentru că situația nu depășește 1,5 la mia de locuitori și spre norocul nostru încă funcționăm.

Pentru noi au fost 6 luni foarte dificile și grele, pentru că foarte greu am reușit să ne păstrăm personalul, o parte din ei chiar i-am pierdut, fiind o perioadă foarte lungă de suspendare, au plecat ori în străinătate  ori în alte locații.

Este foarte greu să angajezi pe cineva deoarece nu găsești oameni, mai ales profesioniști în bucătărie, ospătari și așa mai departe. Este criză totală.

Suntem într-o stare de stres și un disconfort total și nu este plăcut absolut deloc.

Noi din Horeca am fost primii închiși, suspendați și ultimii care am deschis, iar din păcate aceste măsuri se iau din nou.

Noi respectăm toate măsurile cu dezinfecție, igienizare și purtăm măști. Sperăm să fie bine doar că nu depinde doar de noi. Ne putem aștepta la orice. Toată lumea este stresată și se creează o stare între furnizori, între personal care este foarte greu să îl menții și să îl păstrezi, a declarat Ioan Cosovan proprietar restaurant Antigue Rădăuți pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ