Share

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4564 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 8 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 15 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 499 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 157 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 81 pacienți sunt în zona tampon și 261 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 157 pacienți diagnosticați Covid- 19, 117 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 29 forme ușoare, iar 11 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care trei sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 374 de paturi libere din care 33 pentru pacienți Covid-19, 219 în sectorul Non-Covid și 122 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 7 paturi pentru pacienți non- Covid, 4 paturi pentru pacienti Covid-19 și 26 de ventilatoare din care 8 pentru pacienți Covid-19.

Citeste si   UPDATE GCS: 1.767 cazuri noi de COVID-19; numărul total de îmbolnăviri - 116.415

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 81 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 45848 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 80 persoane

La data prezentului comunicat se află în carantină 411 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 1606 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citeste si   Continuă investițiile în comuna POIENI SOLCA! Gheorghe FLUTUR: „Sunt investiții de top EUROPEAN necesare oricărei LOCALITĂȚI din România”

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 38 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 22 au câte un caz în evoluție, 35 au sub cinci cazuri în evoluție, 8 au sub zece cazuri în evoluție iar 11 au peste zece cazuri în evoluție.

Citeste si   (P) Ioan BALAN (PNL) – „Obiectivul PNL pentru BUCOVINA este ca în 4 ani să ducem standardul de VIAȚĂ al cetățenilor cât mai aproape de cel din UNIUNEA EUROPEANĂ”

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 438 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulata a cazurilor de infectare este de 0.58 la mia de locuitori.

În cursul zilei de 06 septembrie 2020 politistii au desfasurat activități in context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdictiilor impuse 452 de persoane.

De asemenea, au fost verificate 62 de societăți  comerciale și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 7000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform Legii 55/2020.

La această dată, în județul Suceava, din cele 114 de unități administrativ teritoriale, 97 sunt încadrate în scenariul verde, având o incidență de infectare de sub 1 la mia de locuitori și 17 localități sunt încadrate în scenariul galben, având o incidență a cazurilor de infectare de peste 1 la mia de locuitori.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ