Share

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5692 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 12 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 19 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 615 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 184 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 106 pacienți sunt în zona tampon și 325 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 184 pacienți diagnosticați Covid- 19:

55 prezintă forme medii ale bolii;

72 prezintă forme ușoare,

37 prezintă forme severe;

20 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 5 pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 311 de paturi libere din care 38 pentru pacienți Covid-19, 183 în sectorul Non-Covid și 90 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu sunt paturi disponibile pentru pacienți Covid, dar conform precizărilor directorului medical SJU Suceava, dr. Grămadă, locurile la ATI pentru Covid vor fi adaptate în dinamică. De asemenea la unitatea ATI sunt 14 ventilatoare libere din care 2 pentru pacienți Covid-19.

Citeste si   Personalul M.A.I. intensifică CONTROALELE pentru măsurile de prevenire a RĂSPÂNDIRII virusului SARS -COV-2 în județul SUCEAVA

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 48 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 57208 persoane în ultimele 24 de ore fiind testate 440 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 493 de persoane

Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 255 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citeste si   Au fost emise Ordine ale Prefectului Județului Suceava privind CONVOCAREA consilierilor locali/judeţeni declaraţi aleşi la data de 27 septembrie 2020

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 26 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 31 au câte un caz în evoluție, 29 au sub cinci cazuri în evoluție, 15 au sub zece cazuri în evoluție iar 13 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 586 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție

În  cursul zilei de 05.10.2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse  602 persoane.

De asemenea, au fost verificate 56 societăți comerciale și au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 1000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

La nivelul județului Suceava, incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 0.77 la mia de locuitori.

Prefectul județului Suceava mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Citeste si   DOSARE PENALE la regimul rutier în acest week-end! Mai multe persoane s-au urcat la volan sub influența ALCOOLULUI

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Suceava face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor 4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

 

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ