Share

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4495 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 34 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 30 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 537 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 152 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 99 pacienți sunt în zona tampon și 286 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 152 pacienți diagnosticați Covid- 19, 104 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 39 forme ușoare, iar 9 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care doi sunt ventilați mecanic.

Citeste si   Senatorul PSD Ioan STAN a fost depistat cu COVID -19

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 354 de paturi libere din care 36 pentru pacienți Covid-19, 211 în sectorul Non-Covid și 107 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 3 paturi pentru pacienți non- Covid, 6 paturi pentru pacienti Covid-19 și 28 de ventilatoare din care 8 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 80 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

  Numărul total de persoane testate până în prezent este de 44626 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 440 persoane

La data prezentului comunicat se află în carantină 416 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 135 de persoane.

Citeste si   Suceava: Tânăr decedat după coliziunea dintre o motocicletă şi un autoturism, la Dumbrăveni

Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

 Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 37 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 21 au câte un caz în evoluție, 40 au sub cinci cazuri în evoluție, 8 au sub zece cazuri în evoluție iar 8 au peste zece cazuri în evoluție.

Citeste si   Ion LUNGU începe un nou mandat la primăria SUCEVEI

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 386 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție

In cursul zilei de 02 septembrie 2020 politistii au desfasurat activități in context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor si interdictiilor impuse 377 persoane.

De asemenea, au fost verificate 75 de societăți  comerciale și au fost aplicate 6 sanctiuni contraventionale in valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform Legii 55/2020.

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ