Share

 Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4763 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 6 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 11 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 599 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 184 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 120 pacienți sunt în zona tampon și 255 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 184 pacienți diagnosticați Covid- 19, 122 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 48 forme ușoare, iar 14 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care trei sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 334 de paturi libere din care 33 pentru pacienți Covid-19, 231 în sectorul Non-Covid și 70 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 6 paturi pentru pacienți non- Covid și 22 de ventilatoare din care 7 pentru pacienți Covid-19.

Citeste si   (P) Ioan STAN (PSD): ”Flutur s-a grăbit să-și facă campanie ELECTORALĂ folosindu-se de munca și SACRIFICIUL altora, în interes propriu”

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 80 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 48790 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 201 persoane

La data prezentului comunicat se află în carantină 414 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 165 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne și simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citeste si   Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu: Va fi restaurată pictura exterioară de la Mănăstirea Suceviţa

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 27 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 25 au câte un caz în evoluție, 40 au sub cinci cazuri în evoluție, 10 au sub zece cazuri în evoluție iar 12 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 524 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție

În  cursul zilei de 13.09.2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse  434 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 62 societăți comerciale.  Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1500 lei, pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.

Citeste si   GCS: 488 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 112,300 de lei, în ultimele 24 de ore

La nivelul județului Suceava, incidenta cumulata a cazurilor de infectare este de 0.69 la mia de locuitori.

Într-adevăr este o perioada diferită și provocatoare pentru noi toți. Un timp dificil pe toate planurile. Însă, azi este o zi cu totul specială, “Prima zi de școala.”

În prag de începere a noului an școlar, un gând bun pentru toți cei implicați în procesul educațional.

 Cu gândul la ziua în care ne vom îmbrățișa și la bucuria timpului petrecut cu cei dragi, vă dorim un an școlar binecuvântat și susținem cu tărie respectarea normelor impuse de Ministerul Sănătății pentru că doar așa vom depăși cu bine acestă perioadă.

Succes, celor care astăzi încep un nou an școlar, unul plin de provocări!

 

 

 

 

       


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ