Share

Astăzi, 19.11.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de    9376 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 30 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 39 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 550 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 197 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 86 pacienți sunt în zona tampon și 267 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 205 pacienți diagnosticați Covid-19:

94 prezintă forme medii ale bolii;

18 prezintă forme ușoare,

65 prezintă forme severe;

20 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 11 pacienți sunt ventilați.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 374 paturi libere din care 37 pentru pacienți Covid-19, 225 în sectorul Non-Covid și 112 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu este nici un pat disponibil pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 28 ventilatoare libere, din care 16 pentru pacienții Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 71 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 25 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 14 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 21 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Citeste si   (P) Ioan STAN(PSD): „PLANUL NAȚIONAL de REDRESARE și REZILIENȚĂ pe care liderii PNL l-au pus în dezbatere publică, reprezintă încercarea acestora de a ne vinde PIELEA URSULUI din pădure”

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 20 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 348 iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 103.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de  83002, în ultimele 24 de ore fiind testate 593 de persoane

La data prezentului comunicat se află în carantină 741 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 457 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 4 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 12 au câte un caz în evoluție, 27 au sub cinci cazuri în evoluție, 38 au sub zece cazuri în evoluție iar 33 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1770 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție

În  cursul zilei de 18.11.2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse 1082 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 126 societăți comerciale  Au fost aplicate 94 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10500 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.

Citeste si   Suceava - Ziua Bucovinei: Reprezentanţii autorităţilor au depus coroane de flori la bustul lui Iancu Flondor

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Urmare solicitării Prim – ministrului României, domnul Ludovic Orban, transmisă în cadrul videoconferinței din data de 12 noiembrie 2020, cu privire la creșterea capacității direcțiilor de sănătate publică, în vederea efectuării anchetelor epidemiologice, atât pentru persoanele diagnosticate pozitiv, cât şi pentru persoanele care trebuie să intre în carantinare, vă informăm că la nivelul județului Suceava până în acest moment s-au efectuat aproximativ 11.000 de anchete epidemiologice și se află în derulare anchetele pacienților pozitivi din ultimele 72 de ore.

În urma anchetelor epidemiologice sunt stabiliți contacții direcți ai cazurilor confirmate cu SARS-COV-2. Informațiile despre persoanele izolate/carantinate sunt introduse în baza de date care este transmisă zilnic către Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Suceava. Sunt 3 persoane din cadrul DSP Suceava care se ocupă de centralizarea persoanelor aflate în izolare sau carantină.

La nivelul DSP Suceava a fost desemnat un medic care să monitorizeze persoanele aflate în izolare/carantină și care nu sunt înscriși la medicul de familie.

Totodată  au fost dispuse măsuri de îmbunătățire a activității de realizare a anchetelor epidemiologice implementate la nivelul DSP Suceava:

  • instruirea periodică a personalului care realizează anchetele epidemiologice cu modificările legislative apărute.
  • repartizarea zilnică a anchetelor epidemiologice și verificarea efectuării acestora la finalul zilei.
  • cooptarea și a altor voluntari/personal delegat din cadrul altor instituții, în cazul în care numărul de anchete depășește posibilitățile de efectuare a acestora în timp util.
  • organizarea activității de Call-Center la nivelul instituției, de luni până duminică între orele 8:00-20:00, cu 5 posturi telefonice, activitate asigurată zilnic de 5 medici/asistenți medicali delegați de la cabinetele medicale școlare.
Citeste si   (P) Ioan STAN(PSD): „PLANUL NAȚIONAL de REDRESARE și REZILIENȚĂ pe care liderii PNL l-au pus în dezbatere publică, reprezintă încercarea acestora de a ne vinde PIELEA URSULUI din pădure”

 

Reamintim cetățenilor județului Suceava că toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea  Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

De asemenea Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) elaborată de de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile și actualizată la data de 18.11.2020, poate fi consultata pe site-ul oficial al Institutiei Prefectului – judetul Suceava.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus…/

Sau pe site-ul

https://www.cnscbt.ro/index.php/legislatie_cov

La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19.

Totodată vă reamintim că  Direcţia de Sănătate Publică Suceava pune la dispoziţia populaţiei un număr de CALL CENTER, 021.414.44.30, la care cetăţenii pot primi informaţii cu privire la virusul SARS CoV 2 și pot accesa una din următoarele trei opţiuni:

  1. Informaţii Simptome
  2. Informaţii Contact Direct
  3. Informaţii Izolare

Numărul 021.414.44.30 poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă, în intervalul orar orele 8-16, de luni până vineri.

Cetățenii se pot adresa și Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Interventiei Suceava la adresa de e-mail cjcci.sv@gmail.com sau telefon 0230.220.103.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ