Share

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4241 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 14 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 34 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 558 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 151 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 125 pacienți sunt în zona tampon și 282 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 151 pacienți diagnosticați Covid- 19, 94 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 44 forme ușoare, iar 13 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care șase sunt ventilați mecanic.

Citeste si   Suceava: Un mort şi patru răniţi după coliziunea a două autoturisme, la Milişăuţi

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 332 de paturi libere din care 41 pentru pacienți Covid-19, 213 în sectorul Non-Covid și 78 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 4 paturi pentru pacienți non- Covid și 19 de ventilatoare din care 5 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 63 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 41419 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 322 persoane

La data prezentului comunicat se află în carantină 453 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 65 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citeste si   (P) Ioan STAN(PSD): „De ce v-ați temut domnule Flutur de această confruntare?”

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 38 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 28 au câte un caz în evoluție, 25 au sub cinci cazuri în evoluție, 18 au sub zece cazuri în evoluție iar 5 au peste zece cazuri în evoluție.

Citeste si   INCENDIU la un autoturism, pe rază localității HORODNIC de SUS

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 353 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție

În  cursul zilei de 24.08.2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse  412 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 34 de societăți comerciale.  Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 12500 lei, pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.

 

 

 

 

 

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ