Share

Astăzi, 08.10.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5779 de persoane declarate vindecate.

La data prezentului comunicat se află în carantină 442 de persoane

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 35 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 20 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 630 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 183 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 116 pacienți sunt în zona tampon și 331 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 183 pacienți diagnosticați Covid- 19:

93 prezintă forme medii ale bolii;

34 prezintă forme ușoare,

41 prezintă forme severe;

Citeste si   VIDEO I PNL Suceava a depus listele de candidați pentru ALEGERILE PARLAMENTARE din 6 decembrie la Biroul Electoral Județean

15 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 3 pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 285 de paturi libere din care 34 pentru pacienți Covid-19, 171 în sectorul Non-Covid și 80 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 4 paturi pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 16 ventilatoare libere din care 4 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 68 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 58103 persoane în ultimele 24 de ore fiind testate 452 persoane

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 26 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 26 au câte un caz în evoluție, 33 au sub cinci cazuri în evoluție, 16 au sub zece cazuri în evoluție iar 13 au peste zece cazuri în evoluție.

Citeste si   Primarul Ion LUNGU a anunțat că a SEMNAT procesul verbal de predare-primire a Păduricii Zamca și Parcului Șipote: „Începând de vineri suntem deja PROPRIETARII acestui parc”

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 634 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În  cursul zilei de 07.10.2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse  650 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 158 societăți comerciale și au fost aplicate 150 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10370 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020. A fost înregistrată 1 infracțiune  de zadarnicirea combaterii bolilor, prevăzută și pedepsită de art.352, alin.1 Cod penal.

Citeste si   Pro România SUCEAVA a depus astăzi LISTELE pentru alegerile parlamentare

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 0.83 la mia de locuitori.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

În contextul creșterii numărului de cazuri în județul Suceava, prefectul Alexandru Moldovan face un apel către cetățeni să respecte recomandările specialiștilor, respectiv purtarea măștii, normele de igienă și de distanțare socială:

“Pentru a nu fi nevoiți să ne întoarcem la restricții și pentru a reveni la viața noastră de dinaintea pandemiei, trebuie să respectăm măsurile în vigoare și recomandările specialiștilor. Mulțumesc tuturor sucevenilor care le respectă, înțelegând că este un efort comun, al nostru, al tuturor!”.”

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ