Share

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 6203 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 4 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 9 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 594 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 197 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 103 pacienți sunt în zona tampon și 294 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 197 pacienți diagnosticați Covid-19:

98 prezintă forme medii ale bolii;

25 prezintă forme ușoare,

57 prezintă forme severe;

17 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 1 pacient este ventilat mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 327 de paturi libere din care 20 pentru pacienți Covid-19, 212 în sectorul Non-Covid și 95 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil 1 pat pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 23 ventilatoare libere din care 7 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 91 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Citeste si   (P) Mirela ADOMNICĂI (PSD): „Să ne reamintim despre dubla măsură și IPOCRIZIA PNL”

Persoanele suspecte Covid -19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 63482, în ultimele 24 de ore fiind testate 138 de persoane

La data prezentului comunicat se află în carantină 672 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 418 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 15 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 25 au câte un caz în evoluție, 32 au sub cinci cazuri în evoluție, 26 au sub zece cazuri în evoluție iar 17 au peste zece cazuri în evoluție.

Citeste si   Iaşi: Femeie transferată de la Spitalul Suceava la 'Sfântul Spiridon' după ce a suferit arsuri pe 35% din corp

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1116 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 8 focare noi de COVID – 19, după cum urmează:

  • DGASPC Suceava, Centrul de Reabilitare și Recuperare Neuropsihiatrică Todirești – pozitivi 6 beneficiari și 1 angajat;
  • DGASPC Suceava, Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică Pojorâta – pozitivi 6 beneficiari și 2 angajați;
  • DGASPC Suceava, Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică Mitocu Dragomirnei – pozitivi 7 angajați;
  • DGASPC Suceava, Centrul de Plasament pentru Minori – pozitivi 5 beneficiari și 1 angajat;
  • Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc – pozitivi 11 angajați;
  • Primăria comunei Todirești – pozitivi 15 angajați;
  • Primăria orașului Siret – pozitivi 11 angajați;
  • Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc – pozitivi 5 angajați.

În  cursul zilei de 18.10.2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse 782 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 182 societăți comerciale.  Au fost aplicate 117 sancțiuni contravenționale, în valoare de 53.000 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Citeste si   (P) Ioan BALAN deputat PNL, scrisoare deschisă către Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion ȘTEFAN

Având în vedere incidența cazurilor de COVID – 19 de 3,28 la mia de locuitori în municipiul Câmpulung Moldovenesc și de 3,13 în comuna Sadova, date comunicate astăzi, ora 12:00 de Direcția de Sănătate Publică Suceava, prefectul Județului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat de urgență ieri la ora 13:30, la sediul Palatului Administrativ, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al Județului Suceava, în vederea adoptării măsurilor suplimentare de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, prevăzute de Hotărârea Guvernului României nr. 856 din 14.10.2020, pentru cele 2 localități mai sus menționate.

Prefectul județului solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să păstreze distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară. stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ