Share

Astăzi, 09.11.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de  8015 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 22 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 14 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 525 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 192 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 73 pacienți sunt în zona tampon și 260 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 192 pacienți diagnosticați Covid-19:

104 prezintă forme medii ale bolii;

14 prezintă forme ușoare,

58 prezintă forme severe;

16 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 9 pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 394 paturi libere din care 38 pentru pacienți Covid-19, 231 în sectorul Non-Covid și 125 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 4 paturi libere pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 23 ventilatoare libere din care 5 pentru pacienți Covid-19.

Citeste si   VIDEO – INTERVIU dedicat ZILEI NAȚIONALE a ROMÂNIEI cu directorul Muzeului Național al Bucovinei, Constantin Emil URSU

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 89 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 24 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 15 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nu sunt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 28 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 11 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 359 iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 89.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 75793, în ultimele 24 de ore fiind testate 85 de persoane

La data prezentului comunicat se află în carantină 684 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 353 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citeste si   Violatorul recidivist care a îngrozit Suceava, condamnat la 16 ani și jumătate de închisoare

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 7 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 11 au câte un caz în evoluție, 35 au sub cinci cazuri în evoluție, 28 au sub zece cazuri în evoluție iar 33 au peste zece cazuri în evoluție.

Citeste si   1 Decembrie, Ziua NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI! Semnificațiile și ISTORIA acestei DATE

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1705 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În  cursul zilei de 08.11.2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse 1069 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 193 societăți comerciale  Au fost aplicate 159 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10500 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu,  precum şi în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri.

La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19.

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ