Share

Acțiune a polițiștilor la Țibănești pentru siguranța cetățenilor

La data de 16 septembrie a.c., în intervalul orar 07.00 – 10.00, poliţiştii Postului de Poliţie Ţibăneşti împreună cu poliţişti locali au acţionat pe raza de competenţă pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul acţiunii au fost verificaţi 29 de conducători auto, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.500 lei.

Spre exemplu, un bărbat de 33 de ani a fost depistat în timp ce efectua contra cost transport public de persoane, fără a deţine autorizaţie de taxi valabilă sau copie conformă. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă conform Legii nr. 38/2003, fiindu-i retrase plăcuţele cu numărul de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare. De asemenea, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru 6 luni.

Citeste si   Ludovic ORBAN își plasează un ”gardian” în coasta lui Mihai CHIRICA și Costel ALEXE! Alexandru KOCSIS a prins loc ELIGIBIL pe lista de candidați pentru Camera Deputaților a PNL IAȘI

Acțiune a polițiștilor de la Hârlău pentru siguranța cetățenilor

La data de 16 septembrie a.c., în intervalul orar 08.00 – 11.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei nr. 9 poliţie Rurală Hârlău, împreună cu jandarmi ieşeni, au acţionat pe raza oraşului Hârlău şi a comunelor arondate pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea faptelor de comerţ ilicit.

În cadrul acţiunii au fost verificate 38 de unităţi economice şi au fost controlate 90 de autovehicule şi 17 atelaje hipo, fiind legitimate 216 persoane.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.325 de lei, dintre care 27 conform Legii nr. 61/1991, 11 conform O.U.G. nr. 195/2002, 8 conform Legii nr. 12/1990 şi 6 conform altor acte normative.

Citeste si   Asociația ”Evoluție în instituție” va PROTESTA la DIICOT: ”DIICOT este în stare să ne ARESTEZE și dacă BEM ceai de CÂNEPĂ”

Exemple:

  1. Administratorul unei societăţi comerciale din comuna Erbiceni a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în incinta societăţii.
  2. Un bărbat de 56 de ani a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 61/1991, deoarece a adresat injurii şi cuvinte jignitoare cetăţenilor pe raza comunei Coarnele Caprei.
  3. Un bărbat de 46 de ani a fost depistat în timp ce conducea o autoutilitară pe DE 58 în comuna Cotnari, fără a deţine inspecţie tehnică periodică valabilă. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G. nr. 195/2002 şi s-a dispus retragerea certificatului de înmatriculare.
  4. Un bărbat de 64 de ani a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DE 583 fără a deţine asigurare de răspundere civilă auto obligatorie. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 132/2017 şi s-a dispus retragerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.
Citeste si   Teme de ACTUALITATE pe agenda EUROPEANĂ vor fi discutate la Congresul USAMV IAȘI

Activitate preventivă a polițiștilor ieșeni

La data de 16 septembrie a.c., în cadrul Programului de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor şi Campaniei naţionale de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare în sectorul transporturilor feroviare ”Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi şi Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, în zona Gării Paşcani.

Scopul acestei campanii este de a informa și conștientiza populaţia cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor CFR, triaje şi zonele adiacente.

În cadrul activităţilor au fost distribuite 6 afişe şi 300 de pliante cu tematica abordată, poliţiştii oferind totodată recomandări pentru evitarea victimizării.

Clipul campaniei:  https://youtu.be/arvB7yU-XEM


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ