Share

Datele arată unele modificări faţă de raportul anterior privind tendinţele economice, publicat la finalul lunii august, când managerii estimau o creştere mai mare a afacerilor.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +9%). Cele mai semnificative scumpiri sunt anunțate de managerii societăţilor comerciale din domeniul comerțului cu amănuntul: se estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +25%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +11%).

 

 

 

 

 

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna septembrie 2017, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +9%). Pentru activitatea de tipărire și reproducere pe suporturi a înregistrărilor se estimează tendinţă de creștere accentuată (sold conjunctural +40%), în timp ce, pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se va înregistra tendință de scădere (sold conjunctural -27%).

Citeste si   Trei persoane reținute în urma scandalului cu bâte şi săbii din Dolj

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +9%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucrătoare.

Construcţii

Potrivit estimărilor din luna septembrie 2017, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural -3%). Managerii estimează, de asemenea, relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -4%).

Citeste si   Medicii avertizează: Poți rămâne cu SECHELE după vindecarea de coronavirus. Zeci de bolnavi au, în continuare, nevoie de asistenţă medicală

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +11%), informeaza realitatea.net

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +15%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere (sold conjunctural +23%).

Citeste si   Coronavirus în școli din Dâmboviţa: Două grădiniţe şi clase din mai multe unităţi de învăţământ, în scenariul ROȘU

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere a numărului de salariaţi (sold conjunctural +17%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +25%).

Servicii

Conform estimărilor din luna septembrie 2017, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +12%).

În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +4%).


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ