Share

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a declarat, marţi, la Piatra Neamţ, că va sprijini Consiliul Judeţean în demersul de a construi sau reconsolida clădirea veche a Spitalului Judeţean Neamţ, încadrată în clasa a doua de risc seismic.

Shhaideh a precizat că pe baza opiniei specialiştilor se va alege soluţia care să ofere siguranţă cetăţenilor.

”Cea mai importantă este soluţia care oferă siguranţă maximă cetăţenilor. S-a avansat deja o sumă ca şi propunere dar nu ştiu dacă această sumă va acoperi consolidarea sau extinderea. Important este ca prin măsura adoptată de Consiliului Judeţean, noi, Ministerul, să asigurăm siguranţa cetăţenilor. Dacă pentru această clădire, pe baza studiului şi a expertizei de rezistenţă, specialiştii vor recomanda consolidarea, se va merge pe soluţia de consolidare. Sunt însă anumite situaţii când nici consolidarea nu mai este posibilă şi se recomandă reconstrucţia, şi atunci vom avea o altă soluţie de analizat. Prioritară este siguranţa”, a declarat vicepremierul Sevil Shhaideh.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene, a precizat că la o primă evaluare ar fi nevoie de circa 10 milioane de euro pentru reconstrucţia corpului vechi al spitalului.

”Avem o evaluare, să vedem care sunt soluţiile pe care le dau şi specialiştii dar vom încerca să găsim soluţii repede şi sigure. Avem o primă evaluare iar ca sumă ar fi circa 10 milioane de euro. Mi-aş dori o variantă de a construi o aripă nouă a spitalului iar în acest timp, pacienţii vor rămâne în clădirea spitalului vechi”, a spus reprezentantul CJ Neamţ.

Clădirea spitalului judeţean vechi, în care funcţionează secţiile de interne, neurologie, endocrinologie şi reumatologie, dar şi clădirea secţiei de oncologie au fost construite între anii 1935 – 1938 şi au fost încadrate în clasa a doua de risc seismic. Cele două clădiri au capacitatea totală de circa 300 de locuri pentru pacienţi.

Citeste si   Neamţ: Două persoane au fost rănite după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ se află în administrarea Consiliului Judeţean Neamţ. (Agerpres/FOTO arhiva adevarul)


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ