Share

Raluca Turcan: „Rolul unui președinte este să unească, să medieze, să promoveze valorile pe care se consolidează societățile prospere și moderne. În aceste zile în care cu toții căutăm stabilitate, răspunsuri și repere, putem să ne bucurăm că spre România se privește cu admirație și cu recunoștință. Președintele Klaus Iohannis a primit ieri, în Germania, premiul „Otto cel Mare” pentru “onorarea marilor merite în procesul european de unificare”.

Citeste si   VIDEO Cristian Rizea, la Realitatea PLUS: Cum a fost executat Crin Antonescu cu ajutorul sistemului. Complotul Ghiță-Ponta-Dobrescu 

Răspunsul Președintelui a fost acest acesta:

“Accept acest premiu european în numele compatrioților mei. Susținerea lor entuziastă pentru cauza europeană, pentru valorile și principiile care ne unesc în Europa îmi dă încredere să acționez în continuare pentru ca România să se afle, alături de celelalte state membre, alături de Președinția germană a Consiliului Uniunii Europene, în centrul procesului de consolidare a proiectului european. Consider acest premiu o reconfirmare a crezului permanent al ţării mele într-o Europă unită în pace și democrație. Acest premiu este și un îndemn pentru mine, personal, de a transmite mai departe cetățenilor români, tinerilor în primul rând, convingerea că împreună vom reuși să depășim multiplele provocări ale lumii de astăzi”.

Citeste si   Ludovic Orban: Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie. Nu există risc de infectare dacă se respectă regulile

Mă bucur că putem privi spre un Președinte apreciat și respectat, care nu face compromisuri și care urmărește interesele țării sale în acord cu valorile fundamentale ale partenerilor europeni și nord-atlantici. Felicitări, domnule Președinte Klaus Iohannis!”


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ