Vicepremierul Ungariei: ”Politicienii maghiari din România, intimidați de DNA”

0
Share

Vicepremierul ungar Zsolt Semjen susţine că politicienii maghiari din România sunt intimidaţi “sub pretextul luptei anticorupţie”.

Oficialul ungar a declarat, potrivit DailyNews Hungary, că liderii comunităţii maghiare din străinătate ar fi “persecutaţi pe nedrept”, pentru că reprezintă interesele comunităţii. Declaraţiile au fost făcute vineri, la consulatul general al Ungariei din România.

Citeste si   Alexandru Rafila amenință voalat PSD. Medicul a spus în ce condiții va demisiona din Parlament

Cu această ocazie, vicepremierul ungar a premiat patru politicieni maghiari din România, toţi cu probleme penale, potrivit Hotnews: Arpad Antal, primar în Sfântu Gheorghe, anchetat de DNA în legatură cu un credit BERD.

Primarul şi viceprimarul din Miercurea Ciuc, trimişi în judecată de procurorii DNA în iunie 2015, au fost şi ei premiaţi. La fel şi Janos Mezei, primar al municipiului Gheorgheni, acuzat de abuz în serviciu pentru ca ar fi vândut un teren către o firmă, deşi fusese concesionat către o altă companie.

Citeste si   Ministrul Nelu Tătaru verifică astăzi situația din spitalele și DSP din județele Cluj, Mureș, Sibiu și Brașov

Sursa: realitatea.net

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ