Relatarea unui cotidian local cu privire la faptul că viceprimarul PSD Harabagiu, prin interpuși, a acaparat zonele pentru comerț stradal cu cel mai bun vad comercial, exprimă o realitate tristă pentru Iași: avem o Primărie capturată

Fie că vorbim de urbanism, comerț stradal, construcții, furnizori către societățile Primăriei…toate sunt acaparate de către apropiații primarului sau viceprimarului.

În Municipiul Iași, modalitatea de închiriere temporară a domeniului public de către persoane fizice sau juridice se realizează, în prezent, într-un netransparent și neconcurențial. Cel care decide, într-un mod complet arbitrar, cine poate închiria domeniul public pentru comerț stradal este viceprimarul PSD Gabriel Harabagiu. D-lui este președintele unei Comisii desemnată într-un mod netransparent prin dispoziția primarului să decidă cine merită și cine nu merită închirieze domeniul public în vederea desfășurării de activități economice sezoniere.

Am depus o sesizare la Consiliul Concurenței, dar și la Camera de Comerț Iași pentru a constata acest lucru și pentru a obliga Primăria să implementeze proceduri transparente și echitabile pentru închirierea domeniului public.

Pentru a veni în rezolvarea acestei probleme, am inițiat un proiect de CL pentru instituirea unui Regulament privind ocuparea temporară a domeniului public şi privat în municipiul Iasi şi în vederea desfășurării de activități economice sezoniere și modalitatea de încasare a taxelor aferente ocupării.

Antreprenorii care doresc să închirieze domeniul public de la Primărie în vederea derulării de activități comerciale stradale trebuie să aibă șanse egale!

LĂSAȚI UN MESAJ