Share

Relatarea unui cotidian local cu privire la faptul că viceprimarul PSD Harabagiu, prin interpuși, a acaparat zonele pentru comerț stradal cu cel mai bun vad comercial, exprimă o realitate tristă pentru Iași: avem o Primărie capturată

Fie că vorbim de urbanism, comerț stradal, construcții, furnizori către societățile Primăriei…toate sunt acaparate de către apropiații primarului sau viceprimarului.

Citeste si   Mihai CHIRICA a fost atacat cu IAURT de un PROTESTATAR! După incident, edilul a vorbit despre RETRAGEREA din POLITICĂ

În Municipiul Iași, modalitatea de închiriere temporară a domeniului public de către persoane fizice sau juridice se realizează, în prezent, într-un netransparent și neconcurențial. Cel care decide, într-un mod complet arbitrar, cine poate închiria domeniul public pentru comerț stradal este viceprimarul PSD Gabriel Harabagiu. D-lui este președintele unei Comisii desemnată într-un mod netransparent prin dispoziția primarului să decidă cine merită și cine nu merită închirieze domeniul public în vederea desfășurării de activități economice sezoniere.

Citeste si   UNIREA de la 24 ianuarie 1859 – aportul MOLDOVENILOR şi bucovinenilor

Am depus o sesizare la Consiliul Concurenței, dar și la Camera de Comerț Iași pentru a constata acest lucru și pentru a obliga Primăria să implementeze proceduri transparente și echitabile pentru închirierea domeniului public.

Pentru a veni în rezolvarea acestei probleme, am inițiat un proiect de CL pentru instituirea unui Regulament privind ocuparea temporară a domeniului public şi privat în municipiul Iasi şi în vederea desfășurării de activități economice sezoniere și modalitatea de încasare a taxelor aferente ocupării.

Citeste si   Cum se vor desfășura la IAȘI manifestările DEDICATE aniversării Unirii Principatelor ROMÂNE

Antreprenorii care doresc să închirieze domeniul public de la Primărie în vederea derulării de activități comerciale stradale trebuie să aibă șanse egale!


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ