Cum poate fi redus numărul victimelor rezultate din accidentele rutiere

O posibilă soluție la această problemă deosebit de gravă care afectează județul Iași, a fost indicată de către consilierul judetean Marian Uscatu.

Acesta propune conducerii Consiliului Judetean construirea a minim zece pasarele pietonale pe traseul Iasi – Targu Frumos. Conform consilierului judetean, in acest demers lider de proiect ar urma sa fie Consiliul Judetean, iar parteneri Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Directia Regionala de Drumuri si Poduri Iasi, primariile de pe traseul mentionat si chiar persoane private.

„Cunoastem cu totii problema numeroaselor accidente rutiere care au loc pe drumul european E58. Consiliul Judetean, in calitate de institutie de importanta majora in comunitatea ieseana, ar trebui sa intervina in aceasta problema.

De aceea am propus un proiect de construire a mai multor pasarele pietonale, supraterane sau subterane, pe traseul cuprins intre iesirea din Municipiul Iasi si orasul Targu Frumos. Un exemplu asemanator il avem in Judetul Ilfov. Cred ca se impune realizarea macar a macar zece astfel de pasarele, care ar costa circa 6 milioane de lei.

Sunt convins ca in urma licitatiei pretul ar mai scadea, plus ca ar putea aloca fonduri si primariile partenere. Lucrarile ar avea o durata scurta de realizare, iar beneficiile pentru oameni ar fi uriase.

Sper ca domnul Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean, sa trateze proiectul cu importanta pe care o merita, adica sa-l promoveze rapid pe ordinea de zi si sa prinda suma necesara pentru realizarea acestuia in bugetul pe acest an al judetului”, a declarat Marian Uscatu.

Președintele CJ Iași, Maricel POPA nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere referitor această soluție identificată de consilierii județeni PMP.

LĂSAȚI UN MESAJ