Share

Primarul comunei MOȚCA conduce Primăria ca pe propria feudă

În localitatea Moțca legea a devenit opțională, iar respectarea ei depinde exclusiv de toanele și interesele primarului în funcție.

Respectarea dreptului de proprietate al localnicilor concomitent cu aplicarea principiului transparenței în administrație sunt FLAGRANT încălcate de către Serioja HOBINCĂ, primarul PSD-ist al comunei Moțca.

În data de 25.05.2019 la ora 17:00, reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Iași” au fost prezenți în comuna Moțca pentru a asista la ședința de consiliu local. Intenția redacției a fost aceea de a obține un punct de vedere din partea executivului Primăriei referitor la plângerile cetățenilor din această comunitate.

Citeste si   Spania: Primele alegeri regionale de la începutul pandemiei COVID-19, desfășurate cu măsuri STRICTE de protecție

Mai exact, este vorba despre nerespectarea dreptului la proprietate a 97 de cetățeni pe un teren în suprafață de 37 de ha. O anchetă detaliată pe acest subiect va fi prezentată într-un material distinct care va fi publicat în ediția de mâine.

Panicat de întrebările reporterilor aflați la fața locului, Primarul Hobincă a preferat să blocheze accesul presei la ședința de CL, probabil în speranța că astfel, problema dispare de la sine.

Citeste si   Firea, replică la Nicușor Dan: "Ce-mi cereți dumneavoastră să fac azi, eu și echipa mea am realizat încă din luna martie"

Serioja HOBINCĂ, Primarul Comunei Moțca: “Ca să participați la ședință trebuie să fiți localnici ai comunei”

Manifestând un dispreț profund față de principiul asigurării transparenței în actul public decizional, Hobincă a interzis accesul presei la o ședință cu caracter public, pretextând că doar localnicii pot participa.

Primarul comunei Moțca a încălcat astfel Legea atât legea 215 care reglementează funcționarea Adiministrației Publice Locale cât și legea 544 care asigură accesul la informațiile de interes public.

Citeste si   Nicușor Dan, apel către Firea: 10 măsuri pentru combaterea pandemiei de coronavirus

Primarul Hobincă a procedat astfel chiar și în condițiile în care consilierii locali l-au prevenit că riscă să primească o amendă administrativă din partea organelor în drept.

Având în vedere situația creată, Ziarul ”Bună Dimineața Iași”, va solicita un punct de vedere prefectului Marian Șerbescu, privind legalitatea deciziei Primarului Serioja Constantin HOBINCĂ de a interzice accesul presei la o ședință oridinară de Consiliu Local.

Ulterior, va fi înaintată și o plângere administrativă!


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ