Prof. Univ. dr. Adrian NĂSTASE, fostul premier al României:”Dezbatere despre trecut, dar cu reverberații pentru vremurile pe care le trăim” 

Fundația Europeană Titulescu împreună cu Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” Iași, Asociația Identitate Culturală Contemporană și Pleiada Boutique Hotel, au organizat ieri, în incita Muzeului Național ” din Iași vernisajul ”Restituiri istorice și artistice” și conferința ”Rolul elitelor în construcția României moderne”.

Evenimentul face parte din proiectul ”Conferințele Fundației Europene Titulescu”. Prin acesta, se dorește oferirea tuturor celor interesați de activitățile Fundației, oportunitatea de a se întâlni cu membrii și experții Fundației, dar si de a participa la dezbateri, conferințe, prelegeri pe teme care preocupa societatea românească.

La dezbatere a fost prezent și Prof. Univ. dr. Adrian NĂSTASE, fostul premier al României.

Adrian NĂSTASE a oferit un interviu reporterilor ”Bună Dimineața Iași” despre importanța istoriei și a elitelor în construcția României moderne: ”Mă bucur să fiu din nou la Iași și mă bucur să particip la o dezbatere despre trecut, dar cu reverberații pentru vremurile pe care le trăim. Tema acestei conferințe este „Rolul elitelor în construcția României moderne” și vizează un anumit rol pe care în special intelectualii în a doua parte a secolului al lXX- lea le-au avut în pregătirea marilor momente.

Aceste evenimente, vizează o serie de conferințe pe care Fundația Europeană Titulescu le organizează, am mai fost în diferite locuri în țară, avem proiecte în alte județe și încercăm să marcăm momentul de evocare a Marii Unirii punând accentul pe învățare”.

LĂSAȚI UN MESAJ