ideall.ro

În cadrul Școlilor de vară implementate de UMF ,,Grigore T. Popa” Iași a avut loc lansarea proiectului ,,BeSTOMATIS-Cum ar fi să fii Medic Stomatologic”

În cadrul Școlilor de vară implementate de UMF ,,Grigore T. Popa” Iași, în data de 17 iulie 2019, la Hotel UNIREA Iași, a avut loc lansarea proiectului ,,BeSTOMATIS-Cum ar fi să fii Medic Stomatologic”, cofinanțat de Ministerul Educației Naționale, în cadrul Programului privind Învățământul Secundar ROSE.

Proiectul este implementat de către Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, Iaşi și are o durata de 36 luni (iulie 2019 – iulie 2021).

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă sprijinirea a 150 elevi (50 elevi/an x 3 ani), potențiali viitori studenți, absolvenți ai claselor a IX-a, a X-a și a XI-a din licee de stat eligibile în cadrul programului din Regiunea de NE a României, aparținând cu precădere grupurilor dezavantajate și care sunt cei mai expuși riscului de abandon în primul an de studii universitare, prin integrarea acestora, timp de 2 săptămâni, într-un mediu universitar performant în cadrul unui program de vară de tip punte.

sensodays.ro

,,Proiectul presupune o acomodare a viitorilor studenți în Medicină Dentară, Tehnică Dentară în acest parcurs și de a putea să-și creeze o carieră, de a putea practica pe piața muncii. Desigur, de la scenariu și până la practică este un drum lung, însă, prin acest proiect elevii cu posibilități reduse își pot creea un cadru în care pot să studieze, pentru a pătrunde în practica și în tehnica Medicinei și Tehnicii Dentare.

În acest context, dorim ca cei 50 de studenți în acest an și pe timpul a celor trei ani, 150, să poată beneficia de un management al materiilor pe care le vor urma, li se va prezenta facultatea, cât și zona privată. Elevii vor avea ocazia să asiste la activitățile specifice desfășurate într-un laborator sau într-o clinică de specialitate.

Considerăm că acest proiect le este benefic elevilor, este un demers pe care îl vom continua și pe alte tipuri de proiecte similare. Ne dorim ca acești elevi să fie ambaadori ai tipului de proiect ROSE și ai Universității.”, a declarat Norina Consuela FORNA, manager de proiect și profesor doctor în cadrul Universității de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, Iaşi.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ