Share

 

Castelul Bran și-a închis porțile pentru public în urmă cu aproape trei luni, în 12 martie. Măsuri de igienă au fost luate încă de la mijlocul lunii februarie, înainte de declararea stării de urgență, pe 16 martie, din cauza epidemiei de coronavirus, Castelul atrage peste un milion de turiști din toate colțurile lumii în fiecare an.

Administratorul domeniului anunță că au fost luate toate măsurile pentru ca obiectivul turistic să fie sigur în contextul epidemiei generate de noul coronavirus.

Citeste si   MAE, recomandare pentru românii care vor să plece în vacanță în Grecia

Au fost instalate dispozitive cu substanţe dezinfectante la intrarea şi la ieşirea din castel, iar la intervale regulate de timp balustradele şi toate suprafeţele cu care turiştii intră în contact vor fi dezinfectate.

Pe traseul de vizitare au fost instalate panouri de semnalizare cu indicaţii de respectare a distanţei fizice de siguranţă, iar la intrare au fost montate dispozitive cu clor pentru dezinfectarea încălţămintei.

Dacă va fi nevoie, la cerere, vor fi puse la dispoziţia turiştilor măşti de protecţie şi mănuşi de unică folosinţă, la cumpărarea biletului de vizitare.

Citeste si   Coco Chanel – adevărata poveste din spatele succesului

În castel, traseele de urcare şi de coborâre au fost delimitate cu benzi de semnalizare montate chiar de la casele de bilete.

Angajaţii vor fi instruiţi de un medic cu privire la măsurilor speciale pe care trebuie să le aplice pe perioada programului de lucru.

De asemenea, la începutul programului, o asistentă medicală va verifica starea de sănătate a fiecărui angajat, obligat să poarte mască, mănuşi şi ochelari de protecţie şi de a folosi substanţele dezinfectante. De asemenea, în spaţiile închise unde îşi desfăşoară activitatea personalul Castelului Bran vor fi montate lămpi UV.

Citeste si   Cântăreața Sia a devenit bunică la doar 44 de ani

Programul de vizitare nu a suferit modificări față de perioada anterioară, astfel că vizitatorii sunt  aşteptaţi la Castelul Bran în intervalul 09.00 – 18.00, de marţi până duminică, iar lunea, în intervalul orar 12.00 – 18.00. Biletele pot fi achiziţionate şi online, tarifele fiind de 40 de lei pentru adulţi, 30 de lei pentru seniori, 25 de lei pentru studenți și 10 lei pentru elevi.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ