Share

Amplasat lângă vârful Muntelui Hachimantai, în nord-estul Japoniei, lacul Kagami Numa se crede mitic, fiind locul de întâlnire al celor doi dragoni alungați, pentru că trăiau o iubire interzisă.

În fiecare iarnă, se formează gheață deasupra lacului Kagami Numa și se îngrămădește zăpada pe suprafața sa înghețată. În timpul dezghețului de primăvară, presiunea din adâncurile apei face ca zăpada să se formeze numai în mijlocul lacului, transformând aspectul lacului circular într-un ochi uriaș cu un inel de apă deschisă în jurul „pupilei” sale topite.

Citeste si   Zodia care se va îndrăgosti cel mai tare de tine și te va iubi cel mai mult în această viață

Fenomenul anual durează doar o săptămână, între sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, chiar înainte ca gheața să se topească complet.

Vederea unică a lacului a devenit virală în 2016, când un turist a făcut o fotografie cu inelul alb în formă de gogoașă și l-a numit „ochiul dragonului” pe social media. De atunci, turiștii din întreaga lume au venit să se minuneze de apa sa translucidă.

Citeste si   A sfidat moartea, într-un accident oribil! Polițiștii, șocați de ce au găsit acolo: ce făcea șoferița

Interesant este că dragonii și-au câștigat de mult timp un loc în legendele japoneze, iar site-ul de prezentare se spune că este locul în care un tânăr s-a transformat în dragon după ce a băut dintr-un iaz din apropiere.

Se crede că dragostea pe care a împărtășit-o pentru un alt dragon transformat în om, expulzat în partea opusă a muntelui, este cea care împiedică lacurile din zonă să se înghețe complet în primăvara târzie. Ba chiar există unii vizitatori care oferă ofrande zeilor dragoni din zonă.

Citeste si   Don Juan-ul zodiacului: el este cel mai cuceritor bărbat

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ