Share

Sâmbăta (30.11. n.r.) se aprinde iluminatul festiv la Iași

Iașiul se scaldă, de sâmbătă seară, în sute de mii de luminițe multicolore, amplasate de municipalitate în toate cartierele orașului.

De 1 Decembrie, în cadrul unei festivități care va avea loc pe pietonalul Bulevardului Ștefan cel Mare, membrii Casei Regale, vor aprinde iluminatul festiv pentru Sărbătorile de Crăciun.

Festivitatea va fi precedată de un spectacol pentru copii, cu Moș Crăciun, crăciunițe și reni în costume

În Iași vor fi două târguri de Crăciun, câte unul în fiecare dintre cele două puncte centrale de atracție ale iluminatului festiv de anul acesta: unul pe pietonal și celălalt în Piața Unirii.

Citeste si   Mihai CHIRICA, rețeta ÎMBOGĂȚIRII rapide ca bugetar!

În același timp, Piața Unirii a fost gândită ca o Piață de Crăciun, similară cu cea din Sibiu, fiind acoperită cu o perdea de lumini, iar în mijloc este amplasat un brad mare, ornat și iluminat.

Vor fi instalați brazi și în alte zone ale orașului: Parcul Copou, Parcul Voievozilor, Mimoza – Păcurari, esplanada Nicolina, Parcul Expoziției, Parcul Dacia, Ateneul Tătărași, Esplanada Oancea, campus Tudor Vladimirescu, Palatul Culturii și în alte locuri din oraș.

 

Laurențiu IVAN, directorul Direcției Serviciilor Publice Iași: ”Pe 30 noiembrie se vor aprinde luminile începând cu zona Palat până în Piața Unirii”

”Ca în fiecare an, această dată (26.11- n.r.), ne-a găsit în plină pregătire. Noi sperăm ca în partea centrală cu certitudine să terminăm cât de curând, întrucât pe 30 noiembrie se vor aprinde luminile începând cu zona Palat până în Piața Unirii.

Urmând ca în perioada imediat următoare să fie montate și aprinse luminile în tot orașul.
În fiecare cartier vor fi brazi ornamentali noi. Au fost achiziționate plase luminoase și am organizat și Orășelul copiilor ca în fiecare an. În fiecare cartier vor exista lumini festive și brazi împodobiți.

Costuri pentru luminițele noi nu a fost semnificativ, deoarece în ultimii ani am îmbunătățit calitatea acestor lumini ornamentale, doar ce a fost strict necesar am achiziționat anul acesta, deci nu este un preț spectaculos.

Încă suntem în perioada de montare a luminilor și a brazilor. Cu excepția bradului de pe Pietonalul ”Ștefan cel Mare” pe care nu îl vom orna noi, toți ceilalți brazi vor fi împodobiți de către Direcția Serviciilor Publice Iași.

De împodobirea bradului de pe Pietonalul ”Ștefan Cel Mare” se va ocupa o altă firmă.
Noi sperăm ca până pe 10 decembrie să terminăm cu montarea și ornarea în municipiul Iași”, a declarat Laurențiu IVAN, directorul Direcției Serviciilor Publice Iași.

Citeste si   USR-PLUS, sancționată pentru CAMPANIE ilegală la IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ