Share

Față de anii trecuți, anul acesta nu vor avea loc evenimente pe data de 1 Decembrie. Parada națională și ieșirea oamenilor în stradă pentru participarea la evenimente nu va putea fi posibilă.

Ceremonia de 1 Decembrie de la Iași va fi organizată în cadru restrâns de către oficialități, începând cu ora 12:00 în fața statuii lui Ferdinand, unde va avea loc o depunere de coroane.

Totodată, pe 1 decembrie se va aprinde și iluminatul pentru Sărbătorile de Iarnă pe zona centrală, adică bulevardul Independenței – strada Elena Doamna – bulevardul Anastasie Panu – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – strada Arcu – strada Gavriil Muzicescu.

”Pandemia ne-a stricat toate bunele obiceiuri, dar nu putem să lăsăm să treacă neobservată ziua de 1 Decembrie. În acest caz, începând cu ora 12:00 va alea loc o depunere de coroane în fața statuii lui Ferdinand, nu vom mai avea paradă, nu vom mai amplasa scena.

Vom respecta toate recomandările specialiștilor și vor respecta distanța. Spre seară vor aprinde și iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarna”, a declarat primarul Municipiului Iași, Mihai CHIRICA.

Și președinele României, Klaus Iohannis a subliniat faptul că publicul nu va avea acces la ceremonie, care va fi una „extrem de restrânsă” în toată țara.

“În acest an, vom onora curajul și sacrificiile înaintașilor noștri făcând noi înșine klaus-iohannis-la-prezentarea-planului-de-redresare-si-rezilienta:-nu-mai-putem-neglija-investitiile,-asa-cum-au-facut-guvernarile-precedentesacrificiul de a renunța la bucuria participării împreună la manifestările publice tradiționale.

Însă, cu siguranță, vom fi împreună în spirit, ca o națiune puternică, mereu unită și solidară atunci când în joc este chiar salvarea țării noastre.”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași sărbătorește Ziua Națională a României, 1 Decembrie 2020, prin intermediul întâlnirii cu publicul, invitând vizatorii în spațiile expoziționale de la Palatul Culturii.

Accesul va fi gratuit, iar intrarea se va face respectând normele de siguranță sanitară impuse în această perioadă: păstrarea distanței de aprox. 2 metri între vizitatori, purtarea măștii, termoscanarea, folosirea dezinfectantului pus la dispoziție la intrarea în Palat.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

1 COMENTARIU

  1. Este mare pacat ca se iau bucuriile si libertatile romanilor,ca se iau sarbatorile religioase si sarbatorile legale,dar va rog nu fiti haini si lasati-l cel putin pe Domnitorul Alexandru Ioan Cuza in pace si nu-l mai starniti si pe el prin interzicerile drepturilor romanilor, luindu-le pana si dreptrile fundamentale de a respire liber sau de a circula liber, de a iubi liber,de a contribui la perpetuarea natiunii romanesti. Spuneti cu ce v-au gresit romanii de vreti sa-i nenorociti in felul acesta pe romani,cu ce au gresit in fata lui Dumnezeu sau in fata lui Allah,(Dumnezeul) sirienilor si al turcilor, cu ce au gresit romanii ca sirienii au luat bataie de la israielieni,sunt cateva intrebari pe care mi le pun si nu prea gasesc raspunsuri,deoarece poporul siria nu este lovit asa de tare. Care este oare dilemma acestui bluestem al divinitatilor,poate ne ajuta cei din cultul luteran sa intelegem noi cei care suntem crestini ortodoxi de ce suntem oropsiti sa induram toate acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ