Clinica de MARI ARȘI începută în urmă cu şapte ani, a fost deschisă

Compartimentul va funcționa în cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, cea mai mare unitate medicală din Moldova.

Clinica a fost amenajată într-o clădire reabilitată complet. Cinci ani au durat lucrările, iar costurile s-au ridicat la 50 de milioane de lei. A fost nevoie de încă doi ani pentru ca secţia să fie dotată cu echipamente medicale, iar acum poate primi în sfârșit pacienți.

Noua clinică are cinci paturi pentru pacienții cu arsuri foarte grave, unde li se poate asigura mediul steril de care au nevoie, astfel încât să fie feriţi de infecții. Zece paturi le sunt destinate pacienţilor cu arsuri de până la 25% din suprafaţa corpului, iar alte cinci sunt pentru internari postoperatorii. Dotările pentru noua clinică au costat 6,5 milioane de lei.

Ministrul al Sănătății, Sorina PINTEA, a fost prezentă la deschidere

Printre oficialitățile prezente au fost și prefectul, Marian ȘERBESCU, președintele Consiliului Județean, Maricel POPA, deputatul PMP, Petru MOVILĂ, deputatul PNL, Marius BODEA. 

Este un monument istoric pentru evoluția medicinei ieșene și în special pentru chirurgia plastică. Am reușit să finalizăm acest centru, dar sperăm ca în viitor să promovăm nivelul de performanță pentru a crește în continuare confortul pacienților și medicilor”, a declarat Prof. DR. Teodor STAMADI.

DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ