Primăria Municipiului Iași a prezentat ieri ( 18.02 – n.r.), proiectul de buget pe anul în curs

Față de anul trecut, bugetul înregistrează o creștere în special datorită fondurilor europene care ar urma să fie accesate de către municipalitate în cazul contractelor de finanțare deja semnate.

Potrivit proiectului, bugetul general al municipiului ajunge la 1,35 miliarde lei. Din această sumă, 1,09 miliarde lei reprezintă bugetul local: 561,2 milioane lei pentru secțiunea de funcționare și 534 milioane lei pentru secțiunea de dezvoltare (investiții).

Citeste si   Fundația ”Antibiotice Știință și Suflet” are în grijă 25 de foști ANGAJAȚI ai companiei ANTIBIOTICE

În ceea ce privește bugetul centralizat al instituțiilor publice de sub autoritatea municipalității, acesta ajunge la 361,2 milioane lei (61 milioane lei sunt prevăzute pentru investiții).

Cea mai mare parte a investițiilor Primăriei din anul 2020 va fi finanțată din fonduri europene: veniturile din sume primite de la UE sunt prevăzute la 310 milioane lei

Principala sursă de finanțare a investițiilor constă în fondurile europene, sumele prognozate a fi primite de la UE fiind de 310 milioane lei: Primăria are în derulare mai multe proiecte europene, iar anul acesta ar urma să vină caimacul – licitațiile sunt adjudecate, lucrările sunt în desfășurare. Cele mai importante proiecte sectorul transporturilor. În acest domeniu, sumele primite de la UE ar urma să aibă o valoare de 251 milioane lei. Dintre cele mai importante proiecte, amintim cele pentru reabilitarea căilor de rulare pentru tramvaie.

Citeste si   SPITALUL mobil propus de președintele Consiliului Județean IAȘI, Maricel POPA devine REALITATE