Share

Ceremonie de semnare a scrisorii de intenție privind afilierea Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași la una dintre cele mai importante rețele de cercetare din Europa – Danube Transfer Center (DTC).

DTC este o structură transnațională centrată în regiunea Dunării care are ca scop crearea și promovarea inovației și a transferului de cunoștințe între zona universitară și mediul economic.

La eveniment vor fi prezenți toți membrii conducerii universității, cât și Jonathan Loeffler, CEO al Steinbeis 2i GmbH, o companie dedicată transferului cercetării academice în zona mediului de afaceri, dar și Vasile Asandei, director general al ADR Nord-Est, entitate care va adera la aceeași rețea internațională.

Citeste si   Alexandru MURARU lansează declarații JIGNITOARE la adresa PROFESORILOR care au refuzat să se VACCINEZE

Dan CAȘCAVAL, rectorul Universității Tehnice ”Gh. Tehnice” Iași: ”Astăzi cu ajutorul nostru, Iașiul, la devenit al patrulea oraș, centru în acestă rețea Europeană”

”Astăzi este un moment important prin faptul că semnând pentru cea mai importantă rețea de cercetare din Europa – Danube Transfer Center, am devenit oficial coordonatorii regionali ai acestei rețele descriere implementare și sare a proiectelor din fonduri europene.

Citeste si   Primul TRANSPLANT de rinichi din 2021 a avut loc la Spitalul PARHON din IAȘI

Astăzi cu ajutorul nostru, Iașiul, la devenit al patrulea oraș, centru în acestă rețea Europeană. În calitate de coordonatori regionali vom apela la colegii noștri din alte universități, pentru ai ajuta în implementarea proiectelor viitoare”, a declarat Dan CAȘCAVAL, rectorul Universității Tehnice ”Gh. Tehnice” Iași.

Vasile Asandei, director general al ADR Nord-Est: ”Este o foarte bună oportunitate de a avea acces la date și informații noi”

”Cel mai mare avantaj al universității, este că intră într-o rețea în care există o expertiză bogată și o experiență pe măsură. Există un număr mare de instituții similare care au realizat proiecte și le-au implementat cu ajutorul acestui program, deci este o bună șansă pentru a învăța împreună.
Este o foarte bună oportunitate de a avea acces la date și informații noi”, a declarat Vasile Asandei, director general al ADR Nord-Est.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ