Share

Dezvoltarea comunei Dumești continuă

În perioada 2016-2020, în comuna DUMEŞTI, au fost finalizate numeroase proiecte, care au dus la dezvoltarea comunei, prin intermediul primarului Mihai COCOVEICĂ, care a încercat să ofere cetăţenilor cele mai bune condiţii de trai.

În urma derulării și finalizării proiectelor dorite, am propus spre finanțare și alte proiecte, prin intermediul programului PNDL.

„În urma reabilitării dispensarului, ne-am propus să deschidem şi un cabinet pentru efectuarea Radiografiilor dentare”

În această perioadă, a fost semnat contractul de finanțare, pentru modernizarea Dispensarului uman, din centrul comunei Dumești.

În urma reabilitării acestui dispensar, trei medici își vor desfășura în continuare activitatea. Ne-am propus să deschidem şi un cabinet pentru efectuarea Radiografiilor dentare, în felul acesta, cetățenii comunei Dumești, nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze spre Iași.

Citeste si   O femeie și un BĂRBAT cu permisul SUSPENDAT, trași pe dreapta de POLIȚIȘTI în județul IAȘI

Totodată, țin să menţionez că suntem parte componentă dintr-un parteneriat cu alte 130 de comune și ne este pus la dispoziție un fond de 100.000 de euro. Cu acest prilej, în urma modernizării dispensarului, vom construi o încăpere, destinată activității de Centru Comunitar, luând în calcul existența categoriilor de persoane vulnerabile, respectiv persoanele cu o vârstă mai înaintată şi copiii.

În 2016, în satul Chilișoia, a avut loc un eveniment nefericit, mai precis, biserica, împreună cu prăznicarul, au fost cuprinse de flăcări.

Citeste si   USAMV Iași se implică în valorificarea INTELIGENTĂ a deșeurilor agroalimentare industriale

În urma acelei tragedii, am încercat să punem în acțiune forțele locale, pentru a ne putea bucura de o nouă biserică, în cadrul căreia, parohul satului, să își poată desfășura activitatea liturgică în continuare.

Biserica a fost ridicată în scurt timp, a fost așezată piatra de temelie, lucrările continuând în fiecare an. Preconizăm că în această iarnă, se va finaliza și partea de acoperiș, deși, nu cunoaștem cu exactitate momentul execuției finale, având în vedere volumul imens de muncă pe care îl presupune zidirea unei biserici.

În satul Păușești, din comuna Dumești, avem în execuție un proiect pentru amenajarea de trotuare și rigole betonate. Proiectul este susținut de bugetul Consiliului Local, însumând 9.000.000.000 lei. Proiectul a fost demarat în 2019 iar termenul execuției este 2020.

De altfel, avem în derulare un proiect de amenajare a unei stații de autobuz, în satul Banu și ne-am propus, totodată, să construim un trotuar, care să lege Banu de biserica pe care o are în componență.

Citeste si   Cum se joacă PNL de-a schimbarea la IAȘI: Lucian Petrică RUSU ”specialist” în tăiat hârtii a prins loc ELIGIBIL pe lista de la Camera DEPUTAȚILOR

Am solicitat și am primit finanțare pentru introducerea grupurilor sanitare în incinta a trei corpuri școlare: două corpuri la Școala Profesională Dumești și un corp la Școala Gimnazială Păușești. În momentul de față, aceste proiecte se află în curs de realizare.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ