Share

Reprezentanţii companiei Sky Capital Airports, cu sprijinul Regiei Autonome Aeroportul Iaşi, au organizat o dezbatere publică pe subiectul dezvoltării Aeroportului din Iași şi zonei adiacente

Una din cele mai mari regii din județul Iași a făcut subiectul unei dezbateri intense.

După ce compania Abu Dhabi Airports s-a arătat interesată de concesionarea Aeroportului Internațional Iași, ieri (12.12. – n.r.), a avut loc o dezbatere legată de proiectul de dezvoltare a aerogării.

Dezbaterea s-a desfășurat deoarece, în urmă cu câteva săptămâni, conducerea Consiliului Județean a fost în Emiratele Arabe Unite pentru a discuta și un proiect legat de concesionarea regiei aeroportuare.

Citeste si   Reținuți pentru trafic de DROGURI de mare risc la VASLUI

Firma Sky Capital Airports și-a prezentat inițiativa de dezvoltare a Aeroportului Iași

aeroport iasiDorin Catană, directorul de strategie al Sky Capital Airports, a prezentat viziunea investitorilor pe care îi reprezintă, asupra dezvoltării aeroportului.

Dorin Catana estimează un trafic de pasageri pe Aeroportul Iași de 6 milioane în 15 ani.

Dezvoltarea Aeroportului din Iași ar rămâne totuși condiționată de construirea autostrăzii A8 Moldova – Transilvania.

Citeste si   TÂRGUL de JUCĂRII vine la IAȘI pe 14 IULIE

Sky Capital Airports, nu s-ar opri doar la dezvoltarea Aeroportului Iași

La Aeroport sunt prevăzute extinderea pistei la 3000 de metri, terminale cargo și de pasageri, platformă de staționare cu 5 locuri de parcare și 2 “sateliți” cu încă 4 locuri, plus un sistem de balizaj.

Proiectul include și o sală polivalenta cu 8-9000 de locuri, campus universitar, dar și un cartier rezidențial cu centru medical, grădinițe.

Citeste si   573 de pacienți cu test POZITIV au fost EXTERNATI la cerere

Un alt subiect abordat au fost căile de acces care ar trebui creeate: linie de tramvai, dar mai ales șoseaua de centură.

Dorin Catană spune că la Iași e cea mai bună pistă din România

Totuși, săptămâna trecută, conducerea Aeroportului a făcut publice rezultatele unei expertize care ar arăta că stratul de uzură al pistei s-a desprins în mai multe puncte de stratul de fundație și că trebuie intervenit pentru remediere.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ