Share

Reprezentanţii companiei Sky Capital Airports, cu sprijinul Regiei Autonome Aeroportul Iaşi, au organizat o dezbatere publică pe subiectul dezvoltării Aeroportului din Iași şi zonei adiacente

Una din cele mai mari regii din județul Iași a făcut subiectul unei dezbateri intense.

După ce compania Abu Dhabi Airports s-a arătat interesată de concesionarea Aeroportului Internațional Iași, ieri (12.12. – n.r.), a avut loc o dezbatere legată de proiectul de dezvoltare a aerogării.

Dezbaterea s-a desfășurat deoarece, în urmă cu câteva săptămâni, conducerea Consiliului Județean a fost în Emiratele Arabe Unite pentru a discuta și un proiect legat de concesionarea regiei aeroportuare.

Citeste si   În SPITALELE din municipiul IAȘI nu mai avem locuri la TERAPIE INTENSIVA! Carmen DOROBĂȚ: ”Suntem în CURS pentru a finaliza PROCEDURILE de completare numerică a PERSONALULUI medical”

Firma Sky Capital Airports și-a prezentat inițiativa de dezvoltare a Aeroportului Iași

aeroport iasiDorin Catană, directorul de strategie al Sky Capital Airports, a prezentat viziunea investitorilor pe care îi reprezintă, asupra dezvoltării aeroportului.

Dorin Catana estimează un trafic de pasageri pe Aeroportul Iași de 6 milioane în 15 ani.

Dezvoltarea Aeroportului din Iași ar rămâne totuși condiționată de construirea autostrăzii A8 Moldova – Transilvania.

Citeste si   38 unități de ÎNVĂȚĂMÂNT și 90 de CLASE au făcut lecții ONLINE în scenariul ROȘU la IAȘI

Sky Capital Airports, nu s-ar opri doar la dezvoltarea Aeroportului Iași

La Aeroport sunt prevăzute extinderea pistei la 3000 de metri, terminale cargo și de pasageri, platformă de staționare cu 5 locuri de parcare și 2 “sateliți” cu încă 4 locuri, plus un sistem de balizaj.

Proiectul include și o sală polivalenta cu 8-9000 de locuri, campus universitar, dar și un cartier rezidențial cu centru medical, grădinițe.

Citeste si   COPIII Revoluției – povești FILMATE cu părinții REVOLUȚIONARI și copiii acestora despre tranziția de la COMUNISM la democrație

Un alt subiect abordat au fost căile de acces care ar trebui creeate: linie de tramvai, dar mai ales șoseaua de centură.

Dorin Catană spune că la Iași e cea mai bună pistă din România

Totuși, săptămâna trecută, conducerea Aeroportului a făcut publice rezultatele unei expertize care ar arăta că stratul de uzură al pistei s-a desprins în mai multe puncte de stratul de fundație și că trebuie intervenit pentru remediere.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ