Share

Liderii PSD de la ”centru”- Președintele PSD Marcel Ciolacu, Secretarul general Paul Stănescu, Președintele Consiliului Național Vasile Dîncu  s-au întâlnit la Iași să îl susțină pe liderul județean Maricel Popa. Conferința de presă s-a ținut la Spitalul Mobil pentru bolnavii de Covid 19 de la Lețcani, pe care PSD vrea să îl prezinte drept o ”măreață realizare” deși realitatea este cu totul alta.

Spitalul Mobil de la Lețcani-conferință PSD

Publicată de Ziarul Buna Dimineata Iasi pe Joi, 24 septembrie 2020

Maricel Popa –ultima încercare de a-și promova imaginea politică șifonată

Reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași” au relatat pe larg multiplele nereguli și întârzierile înregistrate la construirea acestui spital, l-au întrebat pe Marcel Ciolacu despre ”măsurile luate în cazul înfrângerii PSD la Iași, atât la Primăria Iași, cât și la Consiliul Județean”, înfrângere care se prefigurează în toate sondajele implementate la nivel județean.

Marcel Ciolacu a spus că ”nu vede această probabilitate”, că ”luni va răspunde la această întrebare”.

Maricel Popa l-a acuzat pe Costel Alexe că nu acordă avizul de mediu pentru a nu se putea da în folosință spitalul de la Lețcani. Maricel Popa a spus că va intra în greva foamei, instalânduși cortul în fața Ministerului Sănătății, dacă până luni, spitalul nu va fi dat în folosință.

Dincolo de aceste declarații cu potențial lacrimogen, Maricel Popa nu este deloc stăpân pe situație în Iași. Sondajele de opinie arată că deputatul PSD Camelia Gavrilă care este candidatul PSD la fotoliul de primar este clar poziționată după Mihai Chirica, actualul primar, care candidează pentru un nou mandat din partea PNL și după candidata USRPLUS, Cosette Chichirău.

Citeste si   Nicușor Dan, la preluarea oficială a mandatului de primar al Capitalei: „Bucureștiul are un potențial uriaș”

Radiografia viitoarei înfrângeri a PSD la Iași

Când alegerile se defășoară într-un singur tur, iar sondajele, la momentul încheierii campaniei electorale te plasează pe locul III, e clar că nu ai nicio șansă dacă ești candidat, să câștigi.

Cât privește șansele lui Maricel Popa să câștige un al doilea mandat, la Consiliul Județean, se poate demonstra matematic cât de departe este de victoria la care doar el și Marcel Ciolacu mai speră.

Este evident că liderul PSD nu poate să recunoască cea mai mare înfrângere care va fi încasată de PSD la Iași în ultimii 30 de ani.

Maricel Popa a pierdut deja alegerile, ”pe barba lui” cum se spune. Rivalul său, liberalul Costel Alexe a reușit să se facă foarte popular în ochii primarilor PSD din Zona Metropolitană .

Conform datelor de la Institutul Național de Statistică, Județul Iași numără aproape 1 milion de locuitori, fiind cel mai mare județ după Capitala României, București. Municipiul Iași are circa 400 000 locuitori, fiind printre cele mai mari din țară, în timp ce Zona Metropolitană numără și ea circa 200 000 locuitori. Deci, influența lui Costel Alexe este mai mare asupra a circa 600 000 oameni din Iași și Zona Metropolitană, în timp ce în jur de 400 000 de locuitori locuiesc în zone îndepărtate de Zona Metropolitană și mai apropiate de vecinătățile cu celelalte județe, ca Suceava și Vaslui.

Citeste si   Marcel Ciolacu, REPLICĂ după atacul dur al președintelui Klaus Iohannis: Este revoltător! N-ați făcut nimic! Nu toți suntem roboți!

Astfel, primarii din Zona Metropolitană de la PSD s-au arătat deschiși mâinii întinse de Costel Alexe care i-a încurajat în proiectele lor, mai ales unde banii au stat ”în pixul ministerial” de la portofoliul Mediului. Din contră, Maricel Popa s-a lăudat numai cu realizările primarilor PSD din zona metropolitană și din județ, numai că nu i-a sprijinit cum și-ar fi dorit acesta.

Se știe că influența lui Maricel Popa este clară numai la Hârlău și Pașcani. La Hârlău, eurodeputatul Corina Crețu și-a deschis un cabinet de europarlamentar, întărind influența Pro România, partid condus de deputatul Victor Ponta, fost premier al României. Evident, acest fapt echivalează cu pierderea unei părți a influenței de către Maricel Popa și PSD.

De ce va fi Maricel Popa expresia celui mai răsunător eșec din istoria politicii ieșene din ultimii 30 de ani

Maricel Popa este un cunoscut devalizator al companiilor de stat, la privatizarea cărora s-a implicat direct sau indirect, de aceea, imaginea sa este tot mai șifonată pentru ieșeni.

Maricel Popa știe că în cursă a intrat și Marius Bodea, deputat înscris în USRPLUS, fost lider local PNL care vrea și el mandatul de Președinte al Consiliului Județean.

Cearta lui Maricel Popa cu Președinta Organizației Femeilor Social-Democrate Iași, Mihaela Ivancia, faptul că a amenințat-o pe aceasta cu ancheta în Comisia de Etică a PSD sunt de natură să-i șubrezească poziția lui Maricel Popa și în rândul femeilor social-democrate.

Citeste si   Gabriela Firea: „E o aberație să închizi școlile doar pentru că au apărut câteva cazuri de COVID”

Faptul că Marcel Ciolacu însuși nu-l agreează pe Maricel Popa este dat de faptul că Iașul nu are un vicepreședinte național în PSD, fapt care este o înfrângere persoanlă a lui Maricel Popa și o înfrângere a organizației de Iași a PSD. În schimb, a câltigat teren Doina Federovici de la PSD Botoșani, aleasă vicepreședinte național în PSD, la ultimul congres care a validat actuala conducere a partidului.

Din aceste considerente, în perspectivă, avem imaginea clară a faptului că PSD ca partid și Maricel Popa ca politician ieșean vor înregistra cea mai usturătoare înfrângere din ultimii 30 de ani, la Iași, capitala Moldovei și ”capitala istorică” a României. Astfel, PSD va pierde Primăria Iași, va pierde Consiliul Județean Iași, va pierde marile primării din județ, va pierde masiv în Zona Metropolitană, nu va mai avea majoritatea în cadrul Consiliului Județean Iași.

Să nu uităm că Iașul a fost locul unde a activat ca prim-secretar al PCR creatorul PSD, Ion Iliescu, fostul președinte al partidului și fostul Președinte al României timp de un deceniu, după 1989(1990-1992; 1992-1996; 2000-2004). Înfrângerea aceasta va semnifica, în mod sigur, sfârșitul unei epoci și al unui stil de a face politică.

Este evident că Maricel Popa, este de departe artizanul acestei înfrângeri care se prefigurează în mod evident acum, când mai sunt mai puțin de 72 de ore până la data alegerilor locale, 27 septembrie 2020.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ