Share

Partidul Național Liberal și-a făcut un obicei din racolarea constantă a primarilor social democrați. De-a lungul timpului mulți primari PSD s-au plâns de presiunile din partea liberalilor pentru a-și schimba culoarea politică.

Reamintim faptul că în luna august, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD a înaintat o plângere penală către Direcția Națională Anticorupție prin care a acuzat trei liberali de constituirea unui ”grup infracțional organizat„.

Ne referim la: consilierul de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului, Virgil Guran, secretarul general adjunct al Guvernului, Costel Barbu și ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan.

Mai mulți primari social democrați din județul Iași au declarat sub protecția anonimatului că au fost șantajați de Ministrul Costel Alexe. Prin ”șantaj„ ne referim la faptul că au fost amenințați cu blocarea unor proiecte dacă nu vor adera la PNL. Unii primari au cedat presiunilor și au trecut la Partidul Național Liberal în timp ce alți primari s-au păstrat pe poziții asumându-și un eventual blocaj al proiectelor.

Citeste si   Președintele Iohannis, în vizită la Stația de comprimare gaze naturale Jupa

Plângerea precizează faptul că cei trei liberali ar fi exercitat presiuni, acte de șantaj și amenințări asupra primarilor PSD

În data de 7 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă ce a fost susținută la Prefectura Iași au participat Raluca Turcan, Vicepremierul Romaniei, Costel Alexe, Ministrul Mediului, Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași și Marian Grigoraș, Prefectul Județului Iași.

Citeste si   ”Legile Puterii”| Traian Băsescu despre ”coincidența” între închiderea marelui dosar EADS și numirea lui Kovesi la conducerea Parchetului European - VIDEO

Reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași„ au adresat o întrebare referitoare la presiunile pe care le exercită PNL-ul asupra primarilor social democrați. Reacția grosolană a Ministrului Costel Alexe ne-a surprins. Acesta nu doar că a evitat întrebarea, vorbind cu totul pe lângă subiect, dar când a fost rugat să dea un răspuns punctual acesta s-a ridicat de pe scaun și a început să-și strângă lucrurile.

Întrebarea adresată de reporterii noștri a fost una pertinentă având în vedere faptul că în timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare Ministrul, Costel Alexe, alaturi de Rareș Bogdan au declarat faptul că nu vor exista racolări de la Partidul Social Democrat. Totuși, această ”promisiune de campanie„ a fost vizibil încălcată de liderii politici care refuză să discute evenimentul. Reacția lui Costel Alexe la întrebarea noastră și modul în care liberalii evită acest subiect ne face să ne întrebăm:

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Oare principiile PNL au valabilitate doar în timpul campaniei electorale?

Link-ul conferinței de presă AICI.

Minutul la care reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași„ au adresat întrebarea: 35:58


Share

LĂSAȚI UN MESAJ