Share

Într-o zi sfântă, de (14 septembrie 2020 – n.r.) – Ziua Sfintei Cruci, Dan Cușnir, candidatul PSD pentru funcția de primar al Sucevei a ales să își realizeze conferința de presă, lângă o biserică în care se desfășura slujba specială dedicată acestei zile. În plus, ziua de 14 septembrie este ziua în care, tradițional încep școlile, în acest an, în condiții speciale, în care este în vigoare starea de alertă (pe care Guvernul a prelungit-o cu încă 30 de zile).

Dan Cușnir, ”mutat” de la tribuna de la care debita aberații de independentul Andrei Neșculescu

Dan Cușnir a dat cuvântul, consilierului local PSD Gabriel Buceac, considerat de Dan Cușnir ”drept cel mai eficient consilier local”.

Invitat la microfon, consilierul și-a început discursul asezonat cu poze frumos colorate despre ce va face și laude la adresa PSD, moment în care, din public, candidatul independent la Primăria Suceava Andrei Ionuț Neșculescu a venit la microfon și a cerut socoteală consilierului local PSD și liderului PSD, spunând că ”va fi călare pe politicieni”, întrebându-i cu cine luptă, ce au făcut pentru Suceava și că nu-i va lăsa să pună mâna pe municipiul Suceava. A spus că s-a aflat întâmplător acolo, pentru că își ducea copiii la școală și nu a mai putut răbda să nu intervină când i-a auzit pe pesediști cum declară că se luptă cu Ion Lungu, întrebându-i de ce timp de ani de zile nu au spus nimic, nu au făcut nimic, venind acum să spună că se vor bate pentru suceveni.

Citeste si   Coronavirus / GCS: 7.465 de amenzi aplicate în ultimele 24 de ore; valoarea totală - 1.332.740 lei

Candidatul independent l-a sfătuit pe Gabriel Buceac să se ”lepede de PSD” și să încerce să acționeze în interesul cetățenilor ”Să dea Domnul să scăpăm de voi, să dispară toate partidele” a spus candidatul independent.

De asemenea, Andrei Ionuț Neșculescu a spus că PSD a preluat ideea proiectului pentru centrul Sucevei și de la el personal, cerând presei să confirme câte demersuri publice a făcut Andrei Neșculescu pentru acest proiect.

Singura strategie de apărare a lui Dan Cușnir a fost că ”presa nu a venit pentru cel care a intervenit” și a propus ca discuția să se mute la sediul PSD. Replica lui Andrei Ionuț Neșculescu a fost că presa e aservită și că PSD mai bine cosea iarba care îngroapă Mânăstirea Zamca, un obiectiv cultural de maximă importanță pentru istoria religioasă a Sucevei.

Dan Cușnir a pus intervenția realistă și directă a candidatului independent pe seama pandemiei și pe seama revoltei cauzate de anumite restricții.

În timp ce pe fundal  se auzeau toaca și cântece religioase, Dan Cușnir a reluat atacurile la adresa primarului Ion Lungu, spunând că nu s-au consultat arhitecți, școli de profil, atunci când s-au făcut anumite proiecte edilitare pentru comunitate, cum ar fi ideea unui parc pentru sucevenii de toate vârstele.

Publicată de Ziarul Buna Dimineata Suceava pe Luni, 14 septembrie 2020

Dan Cușnir, discurs de om învins cu mult înainte de finalizarea bătăliei electorale

 

Citeste si   GCS: 3.855 de cazuri noi de COVID-19; teste efectuate în ultimele 24 de ore - 19.292

Dan Cușnir a continuat să expună elemente teoretice de urbanism, l-a acuzat pe Ion Lungu de orientare comunistă. A spus că sucevenii au nevoie de punerea pe aceeași lungime de undă a nevoilor comunității cu opinia specialiștilor.

Dan Cușnir a continuat să vorbească de Parcul Șipote, Parcul Curtea Domnească, acuzând actuala administrație că a ”cârpit” Suceava 16 ani și că nu a avut o viziune clară despre centrul orașului.

Dan Cușnir a reluat ideea reunirii Parcurilor Șipote, Curtea Domnească, cu esplanada din fața Casei de Cultură.

Este evident că Dan Cușnir nu are idei, vorbește de pasarele de la Parcul Șipote, la Fântâna proiectată de arhitectul Porumbescu.

PSD practic nu are soluții, de vreme ce în campania electorală nu știe altceva decât să promită parcuri în Suceava, în timp ce orașul se confruntă cu mari probleme precum lipsa forței de muncă, infrastructura culturală și rutieră depășite de actualele niveluri de circulație.

Citeste si   GCS: 3.855 de cazuri noi de COVID-19; teste efectuate în ultimele 24 de ore - 19.292

Candidatul PSD Dan Cușnir și-a încheiat aberațiile din discurs spunând că are trei sondaje (unul realizat de o ”firmă” națională, altul de una ”locală”, unul care ar veni în această săptămână) în care el apare ca favorit la câștigarea competiției electorale la 27 septembrie 2020.

 Dan Cușnir a reușit să debiteze prostia enormă că ”alegerile din 27 septembrie 2020 sunt într-un singur tur, dar să considerăm că în 27 septembrie va fi turul 2 al alegerilor pentru Primăria Suceava”.

Dan Cușnir a demonstrat că nu poate face confruntării verbale cu un singur cetățean. Nu se știe cum ar rezolva el problemele tuturor cetățenilor suceveni dacă, la un simplu schimb de replici cu un cetățean ”în temă”, caută să se ascundă după clișee de genul ”presa a  venit aici pentru mine nu pentru dumneavoastră”.

Dezbaterea a arătat cât de slabă este strategia PSD la nivel local și județean, slăbiciunea existând și în alte zone din țară. Este clar că PSD poate să spere doar să păstreze primăriile și consiliile județene pe care le are, fiind foarte puțin probabil, cu așa comportamente electorale și strategii să poată lua altele unde favoriți sunt contracandidații lor.

                       


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ