Share

Ședință intensă la vârful județului cu discuții aprinse pe ordinea de zi

În ședința de CJ care a avut loc ieri (22.01 – n.r.), 44 de proiecte de pe ordinea de zi au dus la discuții aprinse între aleșii județeni.

Adoptarea proiectelor de hotărâre a decurs într-un mod alert. Consilierii au terminat ședința în 2 ore și au decis să dedice prima ședință din acest an, zilei de 24 Ianuarie.

Disputa la ședința de Consiliu Județean pe tema investiției unui hangar SMURD în zona Aeroportului Internațional Iași

Consilierii PNL s-au arătat nemulțumiți de proiect, în vreme ce restul aleșilor județeni au menționat că este o investiție benefică pentru dezvoltarea aerogării. Disputa a stârnit reacții aprinse între consilierii Iașului. Este vorba de un teren de 7.800 mp în zona aerogării pentru hangarul respectiv.

Citeste si   BURSE pentru 40 la sută dintre STUDENȚII de la USAMV IAȘI

Proiectul de concesionare prin licitație a suprafeței de 7800 mp de teren din incinta Aeroportului a fost contestat de consilierii PNL și PMP pentru mai multe motive: lipsa unei hotărâri a administrației aerogării, blocarea unei eventuale extinderi a terminalelor de pasageri, evaluarea terenului și, implicit, redevența de aprox. 9800 euro/an, considerată prea mică.

Marian USCATU, liderul grupului de consilieri PMP, a propus amânarea proiectului până la clarificarea strategiei de dezvoltare a Aeroportului.

”Doresc o amânare a acestui proiect. Trebuie să cunoaștem în detaliu strategia de dezvoltare a Aeroportului și ulterior vom putea vota”, a declarat Marian USCATU, liderul grupului de consilieri PMP Iași.

Citeste si   Au fost emise ORDINELE de constatare a ÎNDEPLINIRII condițiilor LEGALE de constituire a CJ Iași și CL Iași

 

 

Directorul Aeroportului, Cătălin BULGARIU, a spus că nu e nevoie de hotărâre CA pentru concesionarea celor 7800 mp de teren, hotărârea fiind luată de Consiliului Județean Iași, o hotărâre similară a fost luată și în legătură cu cei  30 mp din spațiul de parcare al Aeropurtului, se va construi o capelă.


Acoperirea terenului de fotbal la Ruginoasa a creat controverse în plen

Liberalii au anunțat că se vor abține la proiectul prin care se propune alocarea a 1,4 milioane de lei pentru amenajarea unui teren în suprafață de 1725 mp ca teren de antrenament pentru micii fotbaliști.

Este vorba de terenul de la Ruginoasa, transferat în administrarea Consiliului Județean Iași abia după ce Guvernul Dăncilă a impus Codul Administrativ.

Citeste si   5.343 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV - 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Și consilierii PMP au contestat valoarea proiectului

“Nu știu de unde ați scos această sumă înainte de efectuarea unui studiu de fezabilitate”, a spus Camelia Ciornia, consilier județean din partea PMP, menționând că structura vizată constă în acoperirea tip balon, instalații de apă și climatizare, vestiare.

Cu toată lipsa detaliilor tehnice, proiectul a fost adoptat.

Spre finalul ședinței a fost aprobat proiectul ce prevede acordarea titlurilor de cetățean de onoare al județului pentru trei personalități ieșene, precum și o alee cu busturi ale unor personalități din lumea medicală în incinta Spitalului de Copii, proiect propus ieri, în ședința comisiilor Consiliului Județean Iași, dar pe care consilierii nu l-au găsit astăzi pe ordinea de zi.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ