Share

Rocadă între funcționari! Fostul Prefect Marian Șerbescu pleacă înapoi la Protecția Copilului și este înlocuit de Marian Grigoraș care vine de la Protecția Consumatorului

O vulnerabilitate majoră a sistemului administrațiv românesc o reprezintă în continuare incapacitatea de a gestiona corespunzător funcțiile de conducere din aparatul de stat. Pozițiile care ar trebui să fie ocupate de înalți funcționari publici cu o pregătire adecvată, sunt în fapt negociate pe sub mână de către diverse grupuri de interese din cadrul partidelor politice. Pe cale de consecință, profesioniștii sunt excluși în detrimentul funcționărimii mărunte dar obediente în raport cu interesele de partid.

Din această cauză, asigurarea implementării și asigurării legii devine opțională atunci când în funcția de Prefect ajung persoane incapabile să întărească prevederile legale. Acesta este motivul pentru care unii primari și nu puțini la număr, își fac de cap prin comunele Iașului.

Marian GRIGORAȘ: ”Am să convoc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”

”Este o onoare pentru mine să fiu numit prefect al județului Iași, mai ales că va fi a doua oară când îndeplinesc această funcție.

Primul lucru pe care îi voi face după publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de guvern de numire, va fi să convoc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în care să mi se prezinte ce probleme stringente sunt la nivelul județului și care este situația pregătirilor pentru sezonul rece”, a declarat noul prefect al Iașului, Marian GRIGORAȘ.

Cu cele 29 de eliberări din funcție decise aseară, Guvernul Orban a încheiat practic campania de înlocuire a prefecților.

Videoconferinta în cadrul căreia noii prefecți, inclusiv ieșeanul Marian Grigoraș au depus jurământul aseară. Se poate spune așadar că Iașul, are un nou reprezentant al guvernului în teritoriu începând de ieri (11.12. – n.r.).


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ