Share

Punctajul cel mai mare la nivel național, a fost obținut de către un student ieșean

Iașul a avut 1528 de absolvenți care au susținut examenul de rezidențiat, clasându-se astfel la nivel național pe locul 2 la numărul de studenți înscriși în examen. Punctajul cel mai mare la nivel național, a fost obținut de către un student ieșean.

Concursul în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie a avut loc duminică, 8 decembrie 2019. Examenul organizat de Ministerul Sănătății s-a desfășurat în șase centre universitare: Iași, București, Cluj-Napoca, Craiova,Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie.

Concursul de rezidențiat, care trebuia să se desfășoare în 17 noiembrie, a fost amânat, din cauza crizei politice din Guvern și Parlament. Președintele refuzase să numească un ministru interimar la Educație, iar rezidențiatul nu se putea organiza decât dacă exista un ordin comun semnat de ministrul sănătății și ministrul educației.

Citeste si   Va fi CONSTRUITĂ o nouă GRĂDINIȚĂ cu fonduri EUROPENE, în zona Bucium

Președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea unui titular la Educație pe motiv că guvernul PSD de atunci nu mai avea susținere politică (trecuse moțiunea de cenzură), cabinetul Dăncilă fusese demis și trebuia instalat un alt executiv.

Ce urmează după susținerea examenului de rezidențiat?

Ocuparea locurilor și a posturilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obținut, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

Citeste si   APIA interzice arderea MIRIȘTILOR și a RESTURILOR vegetale pe terenul arabil, precum și a VEGETAȚIEI pajiștilor permanente

În perioada 17-19 decembrie 2019 se va face alegerea posturilor/locurilor de candidați în funcție de punctajul obținut.

Între 6-14 ianuarie 2020, viitorii rezidenți vor semna contractele individuale de muncă cu unitățile sanitare, iar între 14-16 ianuarie se va face repartiția pe clinici de pregătire.

Încadrarea în unitățile medicale ca rezidenți este prevăzută în 1 februarie 2020.

Ce spun studenții despre examenul de rezidențiat?

Pentru mine ca și experiență personală, consider că a trebuit să mă pregătesc intens pentru examenul de rezidențiat, aproximativ 2 ani. Consider că fiecare student care dorește să facă ce îi place, trebuie să treacă prin acest proces.

Rezidențiatul are multe neajunsuri în ceea ce privește metodologia de desfășurare a concursului și aici, pot aminti procedeul de îmbinat, timpul alocat, care este de 4 ore pentru 200 de întrebări.

În condițiile respective este foarte greu, bibliografia cred că ar trebui schimbată având în vedere că sunt cărți vechi care datează din anii 90 și cele mai recente din 2011”, a declarat Dragoș ZELINSCHI, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași.

Citeste si   Persoane REȚINUTE pentru conducerea unui vehicul FĂRĂ permis de conducere sau cu permisul REȚINUT

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ