Share

Astăzi, echipa de filmare a rubricii Adiminstrative ”Agenda Primarului” din cadrul Ziarului Bună Dimineața Suceava, au ajuns în comuna Ipotești, județul Suceava.

În cadrul rubricii „Agenda Primarului” ne propunem să venim în sprijinul unităților administrativ teritoriale în vederea dezvoltării mediului rural de la nivelul județului Suceava.

Urmărim prezentarea detaliată a proiectelor localității aflate în diferitele stadii ale evoluției acestora și prezentarea unui inventar al proiectelor realizate în fiecare comunitate suceveană pe perioada anilor 2016 – 2020 împărțite în proiecte:

  • finalizate;
  • în desfășurare și
  • în pregătire sau avizare.

Gazda noastră este Dumitru GULEI, candidatul desemnat de PNL la funcția de primar al comunei Ipotești.

Rep: Care sunt cele mai importante proiecte pe care le-ați finalizat sau sunt în curs de finalizare în comuna Ipotești?

Dumitru GULEI: Unul dintre proiectele cele mai importante pentru comuna Ipotești este legat de reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Ipotești. Este un proiect în derulare, presupune și extinderea clădirii și este în proporție de 90% terminat. În momentul de față, se lucrează pentru a fi gata până la începutul anului școlar. Echipa liberală a lucrat mult, am pus suflet, ne-am sfătuit cu toții, am lucrat transparent, este un proiect imens, care depășește 5 milioane de lei.

Citeste si   (P) Gheorghe FLUTUR: ”Proiectul ”Drumul lui Ștefan cel Mare” este parte din ”Programul Ștefanian” al Consiliului Județean SUCEAVA”

Suntem pregătiți pentru a începe anul școlar, cu toate că este special. Am luat toate măsurile necesare în privința siguranței elevilor și a cadrelor didactice. Tot ce se află în școală este la calitate europeană, am curajul să spun că mai mult decât atât, nu se putea face. La final, în fața școlii vom amenaja un spațiu verde, momentam montăm hidranții pentru inteiror și exterior.

Inițiativa a pornit în 2017, când am depus cererea la București prin PNDL. Școala corespunde, din toate punctele de vedere, la toate normele în vigoare.

În fata scolii și a poliției, avem un proiect de investiție privind modernizarea aleilor pietonale și unul privind construirea unei parcări. Inițiativa a pornit din cauză că școala nu avea parcare și am început întâi cu 30 de locuri amenajate pentru mașini pe o parte a drumului, vom continua și pe cealaltă parte.

”De asemenea, am lățit drumurile și le-am modernizat, am construit șanțuri”

Obiectivul a fost asfaltarea a 5,3 km de străzi iar sursa de finanțare a fost din Bugetul Local.

Construim o grădiniță cu program normal care să deservească Școlii nr. 2, prin AFIR. Aceasta investiție a fost foarte necesară, întrucât numărul de copii aproape s-a dublat în ultimii 4 ani. Avem peste 800 de elevi și vor mai veni pentru că avem condiții foarte bune. În momentul de față, lucrările sunt în proporție de 95% finalizate, au rămas doar mici retușuri. În viitor, ne propunem să construim mai multe grădinițe cu program prelungit.

Citeste si   VIDEO l (P) Președintele Consiliului Județean SUCEAVA, Gheorghe FLUTUR: ”Mi-am propus să PROMOVEZ tinerii și ANTREPRENORII”

Avem un proiect amplu de investiție, privind extinderea rețelei de apă și canal, prin PNDL 2. Bazinele au 250.000 m3 fiecare. Investiția a fost foarte importantă, deoarece comuna s-a dezvoltat foarte mult, iar prin aceasta lucrare am rezolvat problema apei pe o perioada de 40 de ani. Capacitatea rezervoarelor va face față extinderilor viitoare.

Am asfaltat strada Popescu din sat Tisăuti, se lucrează la asfalt și la rigole. Proiectul a durat mai mult pentru că s-a tras și canalizare și apă pe aceasta stradă. Lucrările sunt avansate și de foarte bună calitate.

”Grupurile sanitare, în 2017 erau de tip turcesc, acum totul este modern și la standarde europene”

La școala Tisăuti, clădirea a fost modernizată total, pentru că era într-o stare avansată de degradare, tavanul aproape cădea și risca să devină un pericol pentru copii. Grupurile sanitare, în 2017 erau de tip turcesc, acum totul este modern și la standarde europene.

Citeste si   Un grav ACCIDENT a avut loc în zona RATOȘ! O femeie a rămas BLOCATĂ într-un autoturism

La școala din Lisaura, care a fost închisă în 2014 din cauza lipsei copiilor, proiectul este însușit de Consiliul Local și este în licitație. Nu s-a mai investit în această școală încă de la Revoluție, s-a închis, iar părinții și-au dus copiii în oraș. Dacă o vom renova, normal că vor veni înapoi, vom avea condiții și sperăm că în maxim o lună să dăm ordinul de începere a lucrărilor.

Pe strada Florilor, în sat Lisaura, se lucrează intens, face parte din proiectul de 5,3 km, care cuprinde tronsoane și din localitățile Tisăuti și Ipotești. Doar în Lisaura, în 4 ani de zile am modernizat prin asfaltare 3 km de drumuri. În toate satele, s-au asfaltat 11 km în total.

În satul Ipotești, am reabilitat Grădinița cu program normal Rază de Soare, prin fonduri de la Bugetul Local. Lucrările au început în 2017 și s-au finalizat în 2018. Acesta a fost primul obiectiv însușit de echipa liberală.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ