Share

În această săptămână, în cadrul rubricii ”Interviul săptămânii” discutăm cu Iulian BUCȘĂ, membru și candidat USR pe lista Consilierilor Județeni Iași.

Reporter: Scurtă carte de vizită. Cine este Iulian Bucșă?

Iulian BUCSĂ: Mă numesc Iulian Bucşă, am 24 de ani și sunt activist de mic. Am participat la diferite activități de voluntariat, am fost vicepreședinte al elevilor și am luat parte la o experiență în afara țării, pe partea de dezvoltare personală. Am terminat ”Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor” Iași specialitatea Management, am terminat un Master Tehnic în Managementul Producțiilor și Tehnologiilor, ulterior am urmat Facultatea de Drept, dar momentan nu sunt licențiat, urmează și acest lucru.

Iulian Bucșă: ”Noi tinerii, de când intrăm în liceu suntem foarte stresați, avem o frustrare interioară pe care nu o putem exterioriza decât în acest fel, de a ne implica și de a fi vocali, cu privire la subiectele de interes, care ne macină”

Întâlnindu-mă cu diverse probleme în viața cotidiană, nu am înțeles de ce lucrurile nu se pot face și corect în politică, astfel am căutat mai multe partide pentru a observa ideologia fiecăruia.

USR-ul este partidul pe care l-am ales, deoarece se aliniază foarte bine cu gândirea mea. Legat de candidatura mea în cadrul Consiliului Județean Iași, pot spune că avantajul meu este că sunt tânăr și că m-am născut după 1989, confruntându-mă în viața de zi cu zi cu aceeași rigiditate, pe care sistemul o are.

Citeste si   Mesaj de solidaritate pe zidul din fața Spitalului de Boli Infecțioase din Iași

Îmi doresc să schimb ceva în domenii precum: infrastructură și sănătate, deoarece sunt probleme foarte mari în județul Iași pe aceste segmente.

Doresc să mă axez și pe Sport, Tineret și Turism, consider că turismul ar trebui să aibă o comisie separată, față de celelalte două, deoarece, în ultima perioadă, am aflat că bazele de agrement din subordinea Consiliului Județean sunt doar două.

Iulian Bucșă:  ”Consider că sportul este foarte deficitar în județul Iași”

Sunt tânăr, sunt foarte implicat în dorința de a schimba ceva în județul Iași și tind să cred că mă voi axa în special pe zona Pașcani și împrejurimi, fiind singurul reprezentant din zona respectivă.

Rep: Ce experiențe profesionale vă recomandă pentru poziția de consilier județean?

I.B: Am înființat o firmă în anul 2015, la vârsta de 18 ani, având ca obiectiv principal comerțul. Am acumulat experiență în facultate, am studiat foarte mult și mi-a plăcut politica de mic. Consider că această „nebunie”, dacă o poți numi astfel, mă va ajuta, dacă voi ajunge într-o poziție de Consilier Județean.

Sunt și deficiențe foarte mari, pe care nu le putem nega, deoarece acestea se văd în toată structura lor, începând de la învățământ, sănătate, educație, ș.a.m.d.

Rep: Numiți două inițiative administrative pe care doriți să le implementați la nivelul Consiliului Județean Iași în perioada 2020 – 2024?

Citeste si   Tusimul din Judetul Iași este în continuă scădere

I.BConsider că ar trebui schimbată în oarecare măsură și organigrama comisiilor în sine.

Mie îmi pare foarte rău că nu există în cadrul Consiliului Județean o comisie pe Fonduri Europene, cu profesioniști pe aceste fonduri, pentru a putea fi accesate de către cetățeni.

Pentru a nu ne mai ascunde după deget, știm cu toții că banii, nu sunt foarte mulți și nu cred că vor fi nici în următorii ani, dar avem un instrument la îndemână, acesta fiind Comunitatea Europeană.

Să nu uităm că în 2021-2027, intrăm într-un exercițiu bugetar al Uniunii Europene, fiind alocat buget pentru fiecare comisie în parte. Pe infrastructură și coeziune este undeva la 8%, adică câteva miliarde de euro pe care putem să le accesăm.

Iulian Bucșă: ”Să nu uităm că avem școli cu toalete în curte, dar  totuși avem aspirație către un Județ European”

Sper să existe un raport după încheierea acestui mandat al Consiliul Județean. Aștept să văd câte proiecte au fost finanțate prin fonduri europene, câte au fost finanțate și câte au fost finalizate. Atunci voi avea o întrebare ”De ce este rata de absorbție a Fondurilor Europene atât de mică la nivelul Județului Iași?”

Să nu uităm că, în continuare sunt 90 de km de drum de pământ în județul Iași și încă avem școli cu toalete în curte, dar totuși avem aspirație către un Județ European, însă fără lucrurile vitale nu putem ajunge acolo.

Citeste si   SECETA PEDOLOGICĂ face RAVAGII! Fermierii ieșeni așteaptă ajutoarele de la stat

Rep: Cum ați caracteriza rezultatele administrative obținute la nivelul Consiliului Județean Iași, în perioada 2016 – 2020, sub conducerea Președintelui Maricel POPA?

I.BAm în mintea mea o balanță foarte clară. Aș pune în această balanță, ce este făcut până acum și ceea ce se putea face, măsurând această balanţă, putem constata că lucrurile realizate deja cu banii, pot să cântărească mai mult decât ceea ce urmează să fie făcut în viitor.

Iulian Bucșă: ”Cred că fiecare cetățean cunoaște elementele deficitare din acest județ”

Nu condamn absolut nimic și cred că fiecare cetățean cunoaște elementele deficitare din acest județ. Nu sunt eu persoana care critică un organ de conducere, ci sunt o persoană care, la un raport de activitate pot face o analiză clară și concretă.

Rep: De ce ar trebui să vă acorde votul de încredere electoratul ieșean?

I.BCred că Electoratul Ieșean trebuie să îmi acorde votul de încredere, deoarece cred că am o convingere mult mai mare în sistem.

Consider că nu sistemul este deficitar, ci schimbarea trebuie să fie făcută la nivelul resursei umane, oamenii trebuie schimbați, nu sistemul în sine.

Iulian Bucșă: ”Cuvintele cheie pentru reușită sunt echipa și meritocrația”

Cred că noi toți cei care vom fi din partea USR pe listele Consiliului Județean Iași, vom face o echipă. Cuvintele cheie pentru reușită sunt echipa și meritocrația.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ