Share

Mumă pentru unii, ciumă sau COVID pentru alții

În timp ce sute de mii de ieșeni sunt blocați într-un fel sau altul în propriile locuințe, în timp ce alti mii de agenți economici înregistrează pierderi considerabile generate de imposibilitatea desfășurării activităților curente, un lanț de magazine din Iași își desfășoară activitatea în voia cea bună, sub privirile îngăduitoare ale autorităților locale.

Este vorba despre magazinele Cream Outlet amplasate în zonele cu vad ale orașului. Aceste magazine au rămas deschise în toată această avalanșă de Ordonanțe Militare care au blocat întreaga țară.

Pe principiul că asigurarea cumpărăturilor de haine este o urgență, autoritățile se întrec în explicații de natură să justifice faptul că sute de ieșeni continuă să se bulucească înainte de Paște în magazinele Cream Outlet.

Faptul că sute de ieșeni probează la rând haine în OUTLET nu este o problemă, însă frizeriile care chiar rezolvau o problemă de igienă personală rămân închise.

Citeste si   Prima plângere penală după incendiul din Spitalul de la Piatra Neamț, în urma căruia12 oameni au murit

Prefectul Marian GRIGORAȘ: “Pentru că mi-ati sesizat această situație voi dispune un control la operatorii economici unde există aceasta practică”

Contactat de către reporterii Ziarului Bună Dimineața Iași, Marian GRIGORAȘ, Prefectul Județului Iași a declarat:

Epidemiologii de la DSP apreciază că nu există un risc de contagiune, privitor la speța expusă, în condițiile în care se respecta măsura dispusa de purtare a măștii, măsură dispusă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Pentru că mi-ati sesizat această situație voi dispune un control la operatorii economici unde există aceasta practică, pentru a preîntâmpina eventuale probleme”, a declarat Marian GRIGORAȘ, Prefectul Județului Iași.

Poliția LOCALĂ continuă pe linia consacrată în anii trecuți, rămânând una dintre cele mai inutile instituții locale 

Contactat de către reporterii Ziarului Bună Dimineața Iași, Georgel GRUMEZA, directorul adjunct al Poliției Locale Iași a declarat:

”În acest moment nu funcționează magazinele care sunt în cadrul lanțurilor de supermarketuri și care au mai multe obiecte de activitate, dacă este un singur obiect de activitate nu poate să se fi închisă.

Aceste măsuri au fost dispuse pentru magazinele din supermarketuri, unde a rămas deschis doar magazinul alimentar celelalte fiind închise. Iar magazinele care sunt conectate individual la utilități pot fi deschise chiar dacă au sau nu clienți. Și magazinele de piese auto sunt deschise în perioada asta”, a declarat Georgel GRUMEZA, directorul adjunct al Poliției Locale Iași.

Citeste si   România a plătit prima tranșă de bani pentru vaccinul antiCOVID

Reamintim faptul că încă de la înființare, Poliția Locală Iași s-a evidențiat printr-o serie întreagă de scandaluri și controverse. În timp ce infracțiuni dintre cele mai grave se petreceau pe raza municipiului Iași, polițiștii locali o urmăreau pe amanta fostului Primar Gheorghe NICHITA!

DSP IAȘI aprobă funcționarea acestor magazine pe durata existenței COVID – 19

Contactat de către reporterii Ziarului Bună Dimineața Iași, Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iași a declarat:

Citeste si   Asta înseamnă să fii legendă. "MARADONA" una dintre cele mai practicate metode de furt din România

”Aceste magazine pot funcționa pentru că ordonanțele militare nu prevăd închiderea, desigur ca la situația actuală, trebuie să fie respectate măsurile de protecție, persoanele care intră trebuie să aibă măști și mănuși și să respecte distanța de 1,5 metri.

Nu pot să vă dau detalii în momentul de față eu am spus doar de fapt că ele pot funcționa și că trebuie respectate măsurile de protecție. Acum trebuie văzut și dacă magazinul respecta aceste măsuri”, a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iași .

Cine sunt patronii

Magazinele Cream Outlet aparțin firmei Smart Shoper SRL, condusă de Roxana și Cezar Saramet.

În 2019, Smart Shoper SRL a figurat cu 96 angajați, având o cifră de afaceri de 14.012.539 lei și un profit de 858.387 lei. 

Familia SARAMET se bucură de o influență puternică în rândul administrației publice locale.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

3 COMENTARII

  1. Invidia e mare, atâția salariați cati ați scris acolo ca are firma asta de unde sa fie plătiți dacă închid magazinele? Dacă au măști, mănuși și respecta normele, care i problema? Vreți sărăcia sa domnească in tot orașul asta? Dați le voi salarii la 96 oameni și după mai vorbim

  2. Toată ziua latrati la TV cu virusul asta de parca acu ati descoperit ca moare lumea de boli și altele.
    ” Nu va puteți culca seara pana nu numărați mortii”

LĂSAȚI UN MESAJ