Share

Maricel POPA a oferit primele amănunte privind discuţiile asupra unei eventuale concesionari a activităţii Aeroportului Iaşi

Șeful Consiliului Județean, Maricel POPA, a fost invitat în Emiratele Arabe, de directorul de strategie al companiei interesate să preia operarea și dezvoltarea aerogării ieșene.

Dacă plenul Consiliului Județean va fi de acord, discuțiile vor fi purtate prin intermediul unei societăți care vrea să construiască primul aeroport privat din România.

Compania de stat Abu Dhabi Airports, care administrează cinci dintre aeroporturile Emiratelor Arabe Unite, a semnat un memorandum cu firma românească South Development Group, pentru evaluarea unor aerogări din România. Printre cele vizate pentru o eventuală concesiune se numără Iașul, Cluj-Napoca și Bucureștiul.

Citeste si   132 de CLASE din județul IAȘI au suspendat a cursurilor ȘCOLARE organizate în MODALITATEA ”faţă în faţă"

Acest lucru a dus la deplasarea lui Maricel POPA, la Abu Dhabi, motivul oficial al deplasării fiind participarea la un târg aeronautic anual.

Potrivit lui Maricel POPA, investiția s-ar ridica la 385 de milioane de euro, în decurs de zece ani urmând să fie construit un veritabil oraș în jurul aeroportului.

Maricel POPA, a vorbit de investiții cuprinse între 300 și 500 de milioane de euro

Maricel POPA, a vorbit de investiții cuprinse între 300 și 500 de milioane de euro inclusiv în extinderea pistei și în construirea unor terminale (de pasageri și cargo), precum și construirea unor facilitați precum centrul intermodal, căi de acces, hotel.

Citeste si   ADMINISTRATORII de firme vor fi OBLIGAȚI să urmeze cursuri de ANTREPRENORIAT dacă nu au studii ECONOMICE

POPA nu a declarat care ar fi durata unei asemenea concesiuni, dar a precizat că subiectul va fi expus în plenul Consiliului Județean Iași, la următoarea ședință ordinară, care are loc pe 20.12.2019.

Maricel POPA, a precizat că a invitat compania din Abu Dhabi, pentru discuții despre acest proiect a extinderii Aeroportului Iași.

Întrebat de ce nu construiesc un Aeroport de la 0, având în vedere că Abu Dhabi Airport, sunt dispuși să investească, POPA, nu a oferit un răspuns.

Citeste si   USAMV Iași se pregătește pentru ACTIVITĂȚILE ”on-site” cu STUDENȚII care au fost ONLINE

Despre scăderea bruscă de pasageri de la aerogara ieșeană, POPA, nu a avut ce afirma, declarând: ”Analiza pasagerilor se face anual, nu lunar”. În acest context precizăm că Aeroportul Iași, în ultimele 3 luni, a înregistrat o scădere bruscă de pasageri, față de anii trecuți.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ